SANAYİDE YER DEĞİŞİKLİĞİ

Şehir içinde kalan Alanya Sanayi Sitesi'nin büyük rahatsızlık yarattığına dikkat çeken ALTSO Başkanı Şahin "Sanayideki işletmeler de artık kabuğuna sığmıyor" dedi.

SANAYİDE YER DEĞİŞİKLİĞİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) Alanya İmalatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve planlanan çalışmaların da gözden geçirildiği toplantıda ayrıca Yapı Kooperatifi Başkanı Mahmut Köse ile ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Paşaoğlu ve Ali Kamburoğlu ile Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci de yer aldılar. Gelinen son noktayla ilgili bilgiler aktaran ALTSO Başkanı Şahin, şehir içinde sıkışan mobilya imalathanesi, mermer atölyesi, PVC ve demir doğrama atölyesi, plastik boru imalathanesi ve çamaşır yıkama fabrikası gibi işyerlerinin kabuğuna sığmadığını söyledi. Şahin, yaşanan sıkıntılar nedeniyle firma sahipleri ve çevrede yaşayan insanların rahatsız olduğuna da dikkat çekti. Sanayi sitesinin Güzelbağ’a taşınmasıyla bu sorunların ortadan kalkacağını belirten Şahin, sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak bir proje için çalıştıklarını söyledi.  

banner111
'SERVİSLERLE BİRLİKTE GİDERİZ' 

Alanya Metal İşleri, Demirciler, Oto Elektrikçileri, Kaportacılar, Oto Tamircileri Sanatkarları Odası Başkanı Kerim Taş da "Herkes bir şey söylüyor ama hiç icraat yapan yok. Sanayinin Alanya'nın merkezinde kaldığını hepimiz biliyoruz. Bir an önce Kestel Küçük Sanayi Sitesi'nin yapılmasını ve oraya taşınmasına biz de tarafız ama bizim tek karşı çıktığımız nokta şehir merkezinde yol kenarlarında bulunan servislerle beraber buradan gitmek istiyoruz. Bizler gönderilip de servisler burada kaldığı sürece biz bu sanayiyi terk etmeyiz. Güzel, büyük bir yerde çalışmayı biz de isteriz. Kestel Sanayi Sitesi'nin bir an önce yapılması lazım ama Alanya merkezde hiçbir servis kalmaması lazım. Hep beraber aynı yerde olmamız gerekiyor. Güzelbağ'daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile bizim ilgimiz yok. Biz küçük esnafız. Bizi Kestel'deki site ilgilendiriyor. Güzelbağ'a büyük işletmeler gidecek. Bizim gideceğimiz yer Kestel" şeklinde konuştu.    

'HALK İÇİN ÇOK İYİ OLUR' 

Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar da "Sanayi sitesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile bir görüşme yaptık. Bu görüşmede aynı konu vardı. Sanayi sitesinin büyük bir kısmının Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya İşletme Fakültesi yakınındaki sanayiye taşınması konusunda bir fikir vardı. Bunu açıkçası biz de destekliyoruz. Hatta gelecekteki aşamada bu Güzelbağ tarafındaki yeni oluşturulacak sanayiye de biraz daha ağır sanayi, yani mermer atölyeleri gibi bir takım oluşumların bu tarafa kayması konusuna değinmiştik. Muhtemelen önümüzdeki zamanda da bu tip projeler geliştirilecek. Sanayinin şehir merkezinden kalkması Alanya halkı için çok iyi olur ama bunun yerinin de planlamasının iyi yapılarak yeni bir şehir planıyla o alanın da kullanılması lazım" diye konuştu. 

'ŞAHİN'E DESTEK VERİLMELİ' 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ise "Sanayi çarşısı şehrin göbeğinde kaldı. Şehir dışında yeni bir yere taşınmalı. ALTSO Başkanı Şahin inisiyatif alıyor, destek verelim. Mevcut sanayi sitesi ile karayolları arazisi birleştirilerek çevreyolu ile denizi buluşturan devasa bir kent parkı yapılmalı. Yeni bir kent meydanı da bu alanda düşünülmeli. Su parkları, botanik bitkileri, açık hava müzesi ve yürüyüş yolları olmalı" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83