Şehidimizin adı hatıra ormanında yaşatılacak

15 Temmuz şehidi polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç adına hatıra ormanına oluşturuldu.

Şehidimizin adı hatıra ormanında yaşatılacak
Kemer ilçesinde Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, geçen yıl çıkan yangında büyük bölümü küle dönen ormanlık alanın yaklaşık 2 hektarlık bölümünün ağaçlandırma çalışmasıyla hatıra ormanına dönüştürülmesi ve bu ormana 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın adı verildi. Fidan dikim törenine, şehit polis Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç, babası Zeki Kılınç, kardeşi Onur Kılınç Antalya Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, AK Parti Milletvekili İbrahim Aydın, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Önder Göksel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz katıldı.

“Şehidimizin ismi yaşatılacak”

Törende Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Orman Haftası’nın tarihçesi ve ormanların önemini anlattı. Türk, bölgenin yüzde 56’sının ormanla kaplı olduğunu belirterek, ağaçlandırma, rehabilitasyon, toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Şehit polisin isminin hatıra ormanına verilmesinden mutluluk duyduğunu kaydeden Türk, “Canlarını siper ederek ülkenin içine gireceği karanlık günlere dur diyerek şehitlerimizden Polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın huzurunda şehidimiz için hatıra ormanı gerçekleştireceğiz. Bu ormanla şehidimizin ismi yaşatılacaktır” diye konuştu.

“Oğlumun özlemi bir bahçeydi”

Şehit annesi Meltem Kılınç da oğlunun şehit olmadan önce hep bir bahçeye sahip olmak istediğini ancak bunun nasip olmadığını ifade etti. Kılınç, “Oğlum şehit olmadan önce bir bahçenin içini çeşit çeşit meyve ağaçları ile donatayım yetiştirip büyüteyim benle beraber büyüsün, istiyordu. Fakat nasip olmadı kendisi şehit olduktan sonra ülkemiz, milletimiz devletimiz şehidine sahip çıktı. Bu güzel araziyi orman bölgesi haline getirmeye karar verdi ve şehidimin adı verildi, bundan dolayı çok mutluyum” dedi.

“Vatan hainlerinin ismi hala caddelerde”

Şehit polisin kendisi gibi polis olan babası Zeki Kılınç da, şehitlere sahip çıkılmasını, isimlerinin yaşatılmasını istedi. Kılınç, “Ecdadımızdan bize miras kalmış cennet vatanımız bütün alemlerin göz diktiği cennet vatanımız Anadolu toprakları kurulduğu günden bu tarafa maalesef düşmanlarımız eksik olmamış. Şehitlerimize sahip çıkın, şuanda Kemer Kaymakamlığımızın, Antalya Orman Bölge Müdürlüğümüzün sahip çıktığı gibi, bu şehitlerimizin isimleri her ilimizde, ilçemizde yaşatılsın, bazen görüyoruz vatana ihanet edenlerin halen caddelerde, sokaklarda isimleri mevcut. Belediye Başkanlarımdan arz ediyorum o isimlerin yerine gerçek vatan kahramanlarının isimleri yazılsın. Çünkü onlar devletimize canları, kanları ile bedellerin en önemlisini ödediler. Bizler hep birlikte onlarla gurur duyacağız. Bizler anne ve babalar olarak evladımıza hakkımızı sonuna kadar helal ettik” diye konuştu.

“Türkiye orman varlığını artıran ender ülke”

Antalya Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata da, orman olanların azalması ile doğada yaşanacak ve insanı etkileyecek konuları dile getirdi. Orman alanların dünya nüfusunun ve sanayinin artması ile ilgili de sıkıntılar yaşadığını belirten Büyükata, “ülkemiz dünya orman varlığını arttıran ender ülkelerden biri konumuna ulaşmıştır. Bölgemizin genel anlamda yüzde 56'sı ormanlarla kaplıdır. Bu oran Türkiye ortalamasının tam iki katıdır. Fidanlık müdürlüğümüz her yıl ortalama 6 milyon fidan üretmektedir” dedi.

Konuşmalardan sonra Kemer’deki okullarda Orman Haftası konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye gören öğrencilere ödülleri verildi ve ağaç dikme etkinliğine geçildi. Öğrencilerin coşku içinde ağaç diktikleri etkinlikte keçiboynuzu, badem ve çam fidanlarından oluşan bin ağaç dikildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 18:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83