TARİHİ MEZARLIK GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’da bakımsızlık nedeniyle bitkiler arasında kaybolan içerisinde Osmanlı döneminden mezarların da bulunduğu Beyre Mezarlığı’nı temizleyerek, kabirleri gün yüzüne çıkardı.

TARİHİ MEZARLIK GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gazipaşa Mezarlıklar Birimi, Beyrebucak Mahallesi Beyre Mezarlığı’nda gerçekleştirdiği temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarıyla tarihe ışık tuttu. İçerisinde Osmanlı Dönemi’nden Müslüman ve değişik dinlere mensup insanların mezarlarının bulunduğu, son cenazenin 1983 yılında defnedildiği Beyre Mezarlığı’nı, bakımsızlık nedeniyle ağaç ve bitkiler kaplamıştı. Kabirlerin yeşillikler içinde kaybolduğu mezarlıkta hayvanlar otluyordu. Mezarlığı saran bitki tabakası nedeniyle halk mezarlığa defin yapmayı bırakmış, mezarlarını ziyaret dahi edemiyordu. Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Mezarlık Birimi, 10 bin metrekare alana sahip Beyre Mezarlığı’nı bir ay süren hummalı bir çalışmanın ardından gün yüzüne çıkardı. İçinde yaklaşık 2 bin mezarın bulunduğu alan tekrar ziyaret edilebilir hale geldi.

banner111

BAŞKAN TÜREL’E TEŞEKKÜR

Gazipaşa Beyrebucak Mahallesi Muhtarı Veli Bir, mezarlığın temizlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel olmak üzere mezarlık hizmetlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yıllardır kullanılamayacak durumda olan, geçmişi Osmanlı Dönemi’ne kadar uzanan Beyre Mezarlığımız yüzüne çıktı. Burası tarihi bir mezarlık. En son bu mezarlığa annemi 1983 yılında defnettik. Ondan sonrada bu mezarlık hiç kullanılmamıştı. İçine giremediğimiz mezarlığımız 2016 yılında tekrar vatandaşlarımızın kullanımına açıldı” dedi. 
Mezarlığın hemen yan tarafında bulunan evinde ailesi ile birlikte yaşayan Ali Akyol da Büyükşehir Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Akyol, “Benim evim hemen mezarlığın yan tarafında. Ben dahil hiç kimse mezarlığın kaç yaşında olduğunu net olarak bilmiyor. Zor şartlarda büyük uğraşlar vererek mezarlığımızı gün yüzüne çıkaran Büyükşehir personeline ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 






Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 15:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83