Türel: Erkeklere yemek kursu açalım

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyenin kadın çalışanlarıyla yemekte bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyede kadın personele kariyer anlamında önemli fırsatlar sunduklarını belirterek, “Üst düzeydeki kadın yöneticilerimize baktığımızda bu en güzel şekilde teyit ediliyor” dedi.

Türel: Erkeklere yemek kursu açalım

Erkeklerin ev işlerinde kadınlarla yardımcı olması gerektiğini belirten Türel, “ASMEK’te erkeklere de bir yemek kursu mu açsak diye düşünüyorum. Hiç olmazsa erkekler kadınlarımıza bu konuda da yardımcı olur” diye konuştu.

banner111
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın personel için yemek verdi. Cam Piramit’te düzenlenen ‘Kadınlar Günü Özel Programı’na kadınların ilgisi yoğun oldu. Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihat Akçer’in seslendirdiği türkülerle keyifli anların yaşandığı etkinlikte, tüm kadın çalışanlara karanfil hediye edildi. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Menderes Türel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kadın çalışan sayımız 1500’ün üzerinde. En alt kademedeki arkadaşlarımızdan en üst kademedeki arkadaşlarımıza kadar belki de Türkiye’de en çok kadın çalışanı ve kadın yöneticisi olan bir belediye olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ÖNEMLİ MESAFALER ALDIK

Kadınlar Günü’nün Amerika’da bir işçi hareketiyle başladığına değinen Türel, Türkiye’de son yıllarda alınan mesafelere vurgu yaptı. Türel, “8 Mart’ı kadın haklarını konuşmak, toplumda bu farkındalığı arttırmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Türkiye’de 8 Mart etkinlikleri son senelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin de gayretleriyle önemli bir mesafe aldı. Hükümetimiz çalışan kadınların izinleri konusunda çok önemli adımlar attı” dedi.

BELEDİYE BİNASINDA KREŞ AÇILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda çocuklar için de bir bölüm oluşturulduğunu ifade eden Menderes Türel, “Çocuklar için yaptığımız bölüm kadınlara yönelik gösterdiğimiz hassasiyetimizin bir ifadesidir. Artık kadınlarımız gerektiği takdirde çocuklarını uzmanlarımız eşliğinde hizmet veren belediyenin girişindeki kreşe bırakabilecek. Mesailerini tamamladıktan sonra oradan çocuklarını alarak evlerine gönül rahatlığı ile dönebilecekler” diye konuştu.

ASMEK VE AKBEM’İN KATKISI BÜYÜK

Büyükşehir Belediyesi’nin kadın ve çocuklara yönelik hizmetlerini anlatan Başkan Türel, şunları söyledi: “Sosyal hizmetlerimizin birçok konusu siz kadınlarımıza ait. ASMEK, bugüne kadar 119 bin kadına hizmet vermiş. 119 bin kadına meslek, sanat, bilgisayar kursları moda evimizde kıyafet dikimi kurslarıyla el sanatlarıyla gelir kazandırmaya çalışmışız. AKBEM kurslarımızdan da en çok kız öğrencilerimiz faydalanıyor. Eğitim meselesi, kadın haklarındaki en önemli hususlardan bir tanesi. Ülkemizde üniversite eğitimine kadınların oranı artık yüzde 45’ler seviyesine geldi. Kadınlarımızın biraz geri kaldıkları konu, çalışma hayatına atılma konusu. Türkiye ortalamalarında bu istediğimiz seviyede değil. Bunu daha da yukarılara çekmemiz lazım.”

SİYASET SAHNESİNDE DAHA ÇOK KADIN OLMALI

Kadınların siyasette de daha fazla yer almaya başladığına dikkat çeken Türel, “Geçmişe göre önemli bir gelişme söz konusu. Fakat daha gidecek çok yolumuz var. 1999 yılında Türkiye’de 19 tane kadın belediye başkanı vardı. Bugün 40’a yükseldi. Belediye meclisi üyesi kadın, aşağı yukarı 800’dü bugün 2 bin 200’lere geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki kadın vekil sayımız 114 civarında. Biz Antalya olarak 7’de 2 kadın milletvekilimiz itibariyle önemli bir orana sahibiz. İkisi de aynı partiye, iktidar partisine mensup milletvekilleri. Bu çok önemli. İnşallah öteki siyasi partilerde de kadın milletvekillerini görürüz. Türkiye’de sayıları artar. Ama her şeye rağmen bu sayılar yeterli değildir. Daha da artmalı” ifadelerini kullandı.

ERKEKLERE YEMEK KURSU AÇALIM

Kadınların sadece iş hayatında değil, ev hayatında da büyük sorumluluklar üstlendiğini sözlerine ekleyen Menderes Türel, erkeklerin de kadınlarla yardımcı olması gerektiğini belirtti. Başkan Türel’in “ASMEK’lerde erkekler için yemek kursu mu açsak” sorusuna salondaki kadınlar alkışlarıyla destek verdi. Türel, “Bunu dikkate alın arkadaşlar bu ev işleri kadınları yoruyor. Bizim ASMEK’te erkeklere de bir yemek kursu mu açsak diye düşünüyorum. Hiç olmazsa erkekler kadınlarımıza bu konuda da yardımcı olur” dedi.

EBRU TÜREL’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Başkan Menderes Türel, eşi Ebru Türel’e teşekkür etmeyi de unutmadı. “Eşimin fikirlerinin her zaman iş hayatımda önemli katkısı vardır” diyen Türel, şöyle devam etti: “Türkiye bir kadınlar ortalama olarak erkeklerden 5 sene daha fazla yaşıyorlarmış. Bu istatistik kadınlarımızın daha dirençli olduğunu ve dirençliyken daha da akıllı olduğunu gösteriyor. Bizim anlayışımızda zaten kadına karşı en ufak bir negatif ayrımcılık olamaz. Ben kendi özel hayatımda hatta bazı projelerimizde hiçbir komplekse katılmadan eşimin katkılarını dile getirdim. Dolayısı ile bana eşimin fikirlerinin her zaman iş hayatında önemli katkısı olduğunu söylemem gerekiyor.”

SİZE GÜVENİMİZ VE DESTEĞİMİZ TAM

Büyükşehir Belediyesi’nde kadın personele kariyer anlamında önemli fırsatlar sunduklarını belirten Türel, “Bugün üst düzeydeki kadın yöneticilerimize baktığımızda bu gayet güzel bir şekilde teyit ediliyor. Kadınlarımız erkeklere göre daha titizdir daha dikkatlidir. İşlerine nezaket ve zarafetleriyle birlikte titizliklerini yansıtırlar. Kadınlarımızın hata yapma riski erkeklerimize göre daha azdır. Sizlere güvenimiz ve desteğimiz tamdır” diye konuştu.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Başkan Türel, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nde yönetici pozisyonunda çalışan Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Ruhiye Sami, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ ve Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay’a çiçek takdim etti. Başkan Türel’in programdan ayrılmasının ardından kadınlar Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihat Akçer’in türküleriyle gönüllerince eğlendi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 13:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83