TÜREL PROJEYİ UYGULAMAK İÇİN OYUNUZU BEKLİYOR

Antalya ile ilgili kararları Antalyalılar ile birlikte alan Büyükşehir Belediyesi, Çallı Kavşağı’na yapılması planlanan köprülü kavşak projesini de anketle halka soruyor. Kavşağın yapılıp yapılmayacağına Büyükşehir Belediyesi resmi sitesindeki ankete katılan Antalyalılar karar verecek. Başkan Menderes Türel, “Kararı Antalyalılara bırakıyoruz. Kararlarının başımızın üzerinde yeri vardır. Halkın kararı üzerine gereken adımları atacağız” dedi.

TÜREL PROJEYİ UYGULAMAK İÇİN OYUNUZU BEKLİYOR

 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çallı Kavşağı’na yapılması planlanan köprülü kavşak projesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak seçimlerden önce söz verdikleri gibi projeleri Antalyalılara sorduklarını kaydeden Türel yapılan referandumlarla Türkiye’ye örnek olduklarını ifade etti. Raylı Sistem 2’nci etabı, Şarampol ve Ali Çetinkaya projelerine halka referandum yoluyla sorarak yön verdiklerini anlatan Türel, Türkiye’de halkın görüşüne başvurma anlamında bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Başkan Türel, “Büyük projelerde referandumla halkın tercihine başvurmak maalesef Türkiye’de başvurulan bir yöntem değildi. Demokrasi adına kazançtır. 5 senede bir siyasi tercihini kullanan vatandaşlarımız, görüşlerine başvurmayan, katılımcı yönetimin örneğini vermeyen anlayışlardan şikayetçiydi. Yaptığımız referandumlar işte şeffaf ve katılımcı yönetim demokrasinin de kökleşmesi açısından önemlidir. Bunun en güzel örneklerini Antalya’da veriyor olmaktan, uygulamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Tartışılan hassas konularda halkın tercihi bizim önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

banner111
ÇALLI KAVŞAĞINA DA ANTALYALILAR KARAR VERECEK

Çallı Kavşağı’nda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından bir köprülü kavşak yapılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Türel, “Çallı Kavşağı’na köprü yapılıp yapılmayacağı sorulduğunda bu konuyu tartışma olmaması için halkımıza soracağımızı, halkın kararı doğrultusunda hareket edeceğimizi söylemiştim. Şimdi Çallı Kavşağı’na bir asma köprü bir boğaz köprüsü formunda kavşak yapılması düşüncesini halkımıza soracağız. Bu kavşakta Gazi Mustafa Kemal’in heykeli bulunuyor. Halkın kararı doğrultusunda kavşak yapılması söz konusu olursa heykelin nereye taşınacağını ya da kavşağın yapılmamasını bir sonuca götüreceğiz. Bu sefer halkın kanaatini alma biçimimiz bir anket ile olacak. Bu anketi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yapacağız” diye konuştu.
 
ŞEHİR DIŞINDAN OY KULLANILAMAYACAK

Başkan Türel, anketin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı: “www.antalya.bel.tr isimli belediyenin resmi internet sitesine girdiğinizde anket tıklanmak suretiyle ‘kavşak yapılsın’, ‘kavşak yapılmasın’ noktasında iki seçenek olacak.  Yapılsın tıklandığında 2 seçenek daha olacak. Halkımız Atatürk heykelinin nereye konulması tercihini de yapacaklar. Teknoloji gelişti. Ankete, Antalya’daki adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı bulunan vatandaşlarımız TC kimlik numaralarını girerek katılabilecek. Antalya dışındaki vatandaşlarımız ankette tercih kullanamayacak. Bununla ilgili alt yapıyı oluşturduk. Antalya’daki adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde olmayanlar tercih kullanamayacak.”
Anketin oylamasının 26 Kasım Perşembe günü itibariyle başlayacağını kaydeden Başkan Menderes Türel, 6 Aralık Pazar gününe kadar 10 gün boyunca devam edeceğini söyledi. Anket sonuçlarının anlık olarak sitede görüleceğini belirten Türel, herkes tarafından online takip edilebileceğini kaydetti. 

HEYKEL İÇİN İKİ SEÇENEK

Halkın tercihinin köprünün yapılması yönünde olması durumunda anketin hemen ardından kavşak yapım çalışmalarına başlanacağını ve kısa sürede halkın hizmetine sunulacağını ifade eden Türel, Kavşakta bulunan Atatürk Heykelinin yerine de Antalyalıkların karar vereceğini ifade etti. Başkan Türel  “Halk derse ki yapın, iki alternatif sunuyoruz. Atatürk heykelinin Antalyaspor Kavşağı’na ya da Otogar Kavşağı’na taşınması tercihi sunacağız. Halkımız hangisine taşınmasını isterse oraya taşırız. Kavşak yapılmasın heykel kalsın denilirse halkımızın tercihine saygı gösteririz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinin halkı yönlendirici olmamak, tercihine etki etmemek ve tarafsızlığını korumak amacıyla oy kullanmayacağını açıkladı. 

ATATÜRK’Ü TARTIŞTIRMAYIZ

Çallı Kavşağı’nda yapılacak olan kavşağın Atatürk heykeli tartışmasına çevrilmek istenmesine tepki gösteren Başkan Menderes Türel şunları dile getirdi: “Antalya’da bir takım çevreler inatla hala Cumhuriyetimiz ve Atatürk’e karşı bir anlayış sergilediğimiz hususunda mesnetsiz, hiçbir dayanağı olmayan iftiraların gayretindeler. Bunların bir yere varabilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Biz hem Cumhuriyetimize, hem laikliğe hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnet borcumuzu her vesile ile dile getiriyoruz. Kimseyle bu konuları tartıştırmayız. Bu tartışmayı yapanlar,  yaptıkları sığ tartışmalar içinde kaybolup giderler. Bizi bu konudaki hassasiyetlerimizle, bizi bu konuda anlamsız iddialarla karşı karşıya getirmek isteyenlerin bu tutumunu anlaşılmaz buluyorum.” 

ATATÜRK’E EN BÜYÜK HAKSIZLIĞI YAPIYORLAR

Başkan Türel şöyle devam etti: “Antalyamıza yapacak olduğumuz hizmetlerin çeşitli bahanelerle engellenmek istenmesi, hele hele bunun Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bahane edilerek engellenmek istenmesi, açıkçası Atatürk’e en büyük haksızlıktır. Biz her yerde Atatürk’ü savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz sözde değil özde Atatürkçüyüz. Ülkemizi onun hedeflediği muassır medeniyet çizgisine taşınması konusunda gereken eserleri ortaya çıkarılması için çalışıyoruz. Atatürk’ün siyasete alet edilmesi yanlış tutumdur. Senelerdir bunu yapmaktan vazgeçmeyenlerin sandıktan dersi almalarına rağmen hala aynı ısrarla tutum sergilemeleri onların sorunudur, bizim değildir. Biz bu konudaki hassasiyetlerimizi kimseyi sığ siyasi tartışmalara kurban etmeyiz ve tartıştırmayız, konu etmeyiz. Biz Atatürkçülüğü bu ülkelinin gelişmesi kalkınması için anlayan düşüncenin temsilcisiyiz.”

ANKETE NASIL KATILINACAK

Online anket çalışması Büyükşehir Belediyesi resmi sitesi www.antalya.bel.tr adresinde açıldı. Sitenin sağ üst köşesinde yer alan ankette Antalyalılara Çallı Kavşağı’nın geleceği soruluyor. Anketin yanında, tasarım görsellerinin, oyun nasıl kullanılacağının anlatıldığı linkler yer alıyor. Oy kullan linkine tıklandığında üst geçit yapılsın yapılmasın seçenekleri ortaya çıkıyor. Vatandaşlar TC kimlik numaralarını, ad soyad ve doğum tarihlerini girerek ankete katılabiliyor. Yapılsın seçeneği tıklanırsa, bu kez heykel Antalyaspor Kavşağı’na mı yoksa Otogar Kavşağı’na mı taşınsın butonu tercihi yapılıyor. Kaydettikten sonra girilen bilgilerde yanlışlık yoksa anket tamamlanıyor. Gizli oylama ile yapılan ankette, kimin hangi tercihi yaptığı görülemiyor. Mükerrer oy kullanılamıyor. Anket sonuçları anlık olarak siteden görülebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 09:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83