Türel sözünü tuttu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Serik Kocayatak’ta hayata geçirilen Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nde kura çekimi yapıldı. Büyük sevinç yaşayan turizm çalışanları, sözünü tutarak ev hayallerini gerçek yapan Başkan Türel’e teşekkür etti.

Türel sözünü tuttu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen kura çekimine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Ev hayallerine kavuşan turizm çalışanları kura çekiminde büyük heyecan ve mutluluk yaşadı. Başkan Türel, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada bir sözünü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

BİR DAHAKİ DÖNEM 5 BİN KONUT

Turizm çalışanlarını 606 lira taksitlerle ev sahibi yapacak konutların önemli bir bölümünün tamamlandığını belirten Türel, “Bugün artık hangi daire sizin olacak onun kurasını çekeceğiz. Bu dönem yaklaşık 500 kardeşimize sağladığımız bu imkanı gelecek dönemde 5 bin emekçimize sağlamış olacağız. Biz bu projede 3 bin liranın altında geliri olan dar gelirli siz değerli hemşerilerimize bu imkanı sağlamıştık. Bir daha ki dönemde TOKİ ile de görüşeceğiz maaşlar artık yükseldiği için 5 bin liranın altında gelirli olan dostlarımıza hemşerilerimize bu imkanı sağlayacağız” dedi.

KONUTLAR BU YIL İÇİNDE BİTECEK

Konut inşaatının hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Türel, “İnşaat düzeyinde şuanda yüzde 50’teyiz. Kalan yüzde 50’sini de 2019 yılı içerisinde tamamlayacağız. Sizi çağdaş modern binalara kavuşturacağız. Eskiden kimsenin aklına turizm emekçisini TOKİ ile ortak ucuz konut sahibi yapayım diye bir şey gelmemiş. Biz sizin derdinizle yatıyoruz, sizin derdinizle kalkıyoruz” diye konuştu.

TURİZM 12 AYA YAYILACAK

Antalya’ya bir daha ki dönemde kazandıracağı 359 projenin içerisinde 70 bin kişinin yeni iş imkanına kavuşacağını söyleyen Başkan Menderes Türel, şunları aktardı: “Bu projelerin içerisinde yeni iş sahaları açılacak. Bu projelerle birlikte turizm 12 aya yayılacak. Eskiden turizm 3 aydı. Şimdi Mart başında başlayıp Kasım sonuna kadar devam eden 9 aylık bir süreye yayıldı. Aralık, Ocak, Şubat aylarını da turizm sezonunda çalışabilir hale getirdiğimizde mevsimlik işsizlik problemi de kalmayacak. Bunu sadece biz yaparız çünkü bugüne kadar sadece biz yaptık.”

BAŞKAN TÜREL KURA ÇEKTİ

banner111

Törende 1+1 şeklinde 3 ev için 5 başvuru, 2+1 şeklinde 131 tane alt gelir tipi konut tipine 170 başvuru ile 2+1 şeklinde orta gelir konut tipinde 309 konut için 233 başvuru arasından kuralar çekildi. 1+1 şeklindeki 3 evin kurasını Başkan Türel çekti. Türel, şanslı isimleri Gülşah Doğan Yantur, Sinan Oruç, Metin Elgün olarak açıkladı.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

Ev hayallerine kavuşan turizm çalışanları büyük mutluluk yaşadı. Yaklaşık 20 senedir turizm sektöründe çalışan Murat Yarış yaşadığı mutluluğu şöyle ifade etti: “İnanın sevincimden hangi kat çıktığını bile hatırlamıyorum. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bize böyle bir imkan sundu biz de faydalandık. Kendisini çok seviyorum ve sıkı takipçisiyim. Bizlere söylediği, vadettiği her şeyi yaptı. Halkıyla birlikte yürüdüğü bu yolda başarılar diliyor, sevgilerimi iletiyorum.”

"HAYALİMİZ GERÇEK OLDU. TEŞEKKÜRLER BAŞKAN TÜREL"

2007 yılından beri turizm sektöründe çalışan Çiğdem Yılmaz ise; “Bizim gerçekten böyle bir eve çok ihtiyacımız vardı ve şimdi hayalini kurduğumuz ev gerçek oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Daha önce yangında evimizi kaybetmiştik. Başkan Türel o zaman da bizlerden desteklerini esirgemedi. Şimdi de yeni evimize sayesinde adım atacağız. Çok mutluyum” dedi.

MENDERES TÜREL’DEN BAŞKASI YALAN

18 yıldır turizm sektöründe şoförlük yapan Hasan Alacak da “Çocuklarım ve eşim için çok mutluyum. Kira öder gibi kendi evimizin sahibi olacağız. Mutluluktan ayaklarımız yere basmıyor. Her zaman diyorum Menderes Türel’den başkası yalan. Allah onu başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

2013 yılından beri turizm çalışanı olan Sevil Acar çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Eşim projeden ilk bahsettiğinde çok heyecanlanmıştım. Ve şu an kuramız çekildi ev sahibi olduk. Gelişmelere inanamıyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2019, 10:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83