Türel verdiği süreyi uzattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşım esnafına verdiği süreyi uzattı.

Türel verdiği süreyi uzattı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 
 
"Kentimizde toplu ulaşım sisteminin iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüslere dönüşüm işlemleri hızla devam etmektedir. 7 metrelik araç sahibi olan esnafımıza 2’ye 1 dönüşüm yaparak 12 metrelik otobüslerle sisteme katılma ya da eski M plaka haklarına dönerek, 14 kişilik minibüslerle şehir dışı hatlarda çalışma konusunda seçimlerini yapmaları için verilen süreler de sona ermiştir. 

Dönüşüme katılmak isteyen esnafımız 12 metrelik araçları ile kent içi toplu ulaşım sisteminde ortak havuzdan eşit pay alacaklar ve ayrıca tüm hatlarda dönüşümlü çalışma imkanı bulacaklardır. Bunun yanı sıra yeni kurulan Esnaf Ulaşım A.Ş.’ne ortak olacaklar ve bu imkanlardan da faydalanabileceklerdir. Şüphesiz en büyük kazanımları tahditli plaka sahibi olmaktır. Dönüşüme katılmak istemediklerini bildiren veya hiç başvuru yapmayan esnafımız ise eski M plaka hakkına geri dönecek ve dış hatlarda çalışacaktır. 

Araç değişimleri ve tüm araçların turkuaz renge boyanmaları için esnafımıza yılsonuna kadar süre verilmişti. Bu aşamada Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız ve Esnaf Ulaşım A.Ş. yetkilileri aracılığıyla; esnafımızdan sürenin uzatılması hususunda yoğun istekler gelmiştir. 

En öncelikli amacımız her zaman halkımıza en iyi hizmeti vermektir. Bunu yaparken esnafımızla el ele vererek, esnafımızın fikir ve isteklerini dinleyerek, hak ve menfaatlerini koruyarak yola çıkmaktayız. Bu nedenle konu tekrar değerlendirilmiş ve araç dönüşümleri ile renk dönüşümlerinin süresi son kez 01 Şubat 2017 tarihine kadar uzatılmıştır. 

Hem 2’ye 1 dönüşü kabul eden esnafımız hem de dönüşümü kabul etmeyip M plaka hakkı ile 14 kişilik minibüslere dönecek esnafımız ile hiç başvuruda bulunmadığı için 14 kişilik minibüse dönmüş kabul edilecek esnafımız 01 Şubat 2017 tarihine kadar seçimlerine uygun araçlarını alacaklar ve kendi sistemlerine katılacaklardır. Aynı zamanda 12 metrelik araçlarımız bu tarihe kadar renk değişimlerini tamamlayıp turkuaz rengi ile hizmet vereceklerdir. 01 Şubat 2017 tarihinden sonra şehir içi ve şehir dışı hatlarda 7 metrelik AB, ATT plaka grubu araçların çalışması mümkün olmayacaktır.

Bu nedenle esnafımız ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur."

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 15:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83