'ULAŞILMAYAN ENGELLİ KALMAYACAK'

Büyükşehir Belediyesi’nin Finike ve Kumluca’da düzenlediği Özel Eğitim Şenliği’nde engelli bireylerle bir araya gelen Başkan Menderes Türel, “Hayatımın merkezinde tüm projelerimde ilk sırada sizler varsınız. Antalya’mızı gerçek bir engelsiz şehir yapmak, sizin hayatınızdaki engelleri kaldırmak en önemli hedeflerimden birisidir” dedi.

'ULAŞILMAYAN ENGELLİ KALMAYACAK'

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası’nı, Mayıs ayına yaydığı çeşitli etkinlikle kutlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ilçe belediyeleri işbirliği ile Finike ve Kumluca Adrasan sahilinde Özel Eğitim Şenliği düzenledi. Özel bireylerin ve ailelerinin katıldığı şenliklerde renkli görüntüler yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de şenlikte özel bireyleri yalnız bırakmayarak, coşkularına ortak oldu.  

banner111

ŞİİR OKUYUP ZEYBEK OYNADILAR
Finike’deki şenlik Canan Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesi’nde, Kumluca’daki şenlik ise Adrasan sahilinde gerçekleştirildi. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun da katıldığı şenlikte engelli öğrenciler, şiirler okudu, zeybek oynadı. Özel bireylerden oluşan koro, seslendirdiği parçalarla büyük alkış topladı. Çocuklarını sahnede gören aileleri duygusal anlar yaşadı. Konserle renklenen şenlikte, engelli bireyler doyasıya eğlendi.
HAYATIMIN MERKEZİNDESİNİZ
Özel bireylere hitap eden Başkan Türel, “Özel çocuklarımız için bir aradayız. Onların ve aileleri benim her zaman önceliğim olmuştur. Özel çocuklarımız yer yüzündeki meleklerdir. Hayatımın merkezinde, tüm projelerimde ilk sırada onlar vardır. Antalya’mızı sizler için gerçek bir engelsiz şehir yapmak, sizin hayatınızdaki engelleri kaldırmak benim en önemli hedeflerimden birisidir” dedi.
Engelliler Haftası’nı bu yıl 1 aya yaydıkları çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Türel, “Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivalimizin (ENFEST) ikincisini gerçekleştirdik. Engellilerimize hizmet sunan STK temsilcileri Engelli Hizmet Merkezimizde bir araya geldik onların sorunlarını paylaştık ve çözüm ürettik. Engelli çocuğu olan annelerin katılımıyla AKM’de Anneler Konuşuyor söyleşisini gerçekleştirdik. Özel bir çocuğun annesinin yaşadıklarını dinlemek hepimizi duygulandırdı” diye konuştu. 
Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesiyle artık bu şenlikleri ilçelere de gerçekleştirebildiklerini ifade etti.

DÜNYANIN EN ZOR İŞİ
“Dünyada en zor iş engelli evlatları olan annelerin babaların yaptığı iştir” diyen Türel, şunları söyledi: “Senelerce bunu yaşamış birisi olarak ifade ediyorum. Bunu en iyi bilenlerdenim. Ailemde bu gibi görevleri büyük bir şerefle ifa etmekten hep onur duydum. Dolayısıyla bu meseleyi yaşayanlar, bu meselenin zorluğunu daha iyi bilirler ve bu meseleye daha çok eğilirler. Onun için benim için özel çocuklarımız, engellilerle ilgili projelerimiz hep farklıdır demiştim. Size enteresan bir şey anlatayım. Belediye başkanlığından ayrılmıştım. 2009’da seçimleri kaybettik. Benim yerime seçilen arkadaşa sordular. Menderes Türel’in ismini, görevden ayrıldı, herhangi bir yere vermek istiyor musunuz? Cevap neydi biliyor musunuz?  Beni küçümsemek, beni aşağılamak adına ‘Engelliler Merkezi’ne Menderes Türel adını vereceğim’ dedi. Onların bakışı bu. Bana gazeteci arkadaşlar bu cevabı ilettiğinde benim için engelliler merkezinde adımın yer alması en büyük şereftir, en büyük mutluluktur dedim. Aradaki fark bu. Onlar ancak engelli meselesine aşağılamak için yaklaşırlar. Biz başımızın tacı olsun diye bakarız.”

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve sorunlarına kolay ve hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmak için üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, “Biz engelleri birlikte aşacağız” dedi. 
ULAŞILMAYAN ENGELLİ KALMAYACAK
Engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve sorunlarına kolay ve hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmak için üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: “Her proje engelli bireylerimizi düşünerek hizmet ediyoruz. Engelsiz Mekanlar Projemiz ile engelli bireylerin özel mülkiyetlerinde yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. Uzmanlarımız,  ‘Antalya’da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın Projemiz” ile ilçelerimizdeki engelli bireylere ziyarette bulunuyor, onların sorunlarını tespit ediyoruz. Bugüne kadar toplam 93 köye gittik. 420 engelliye bizzat ulaştık ve sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm üretmeye çalıştık. Engelli Veri Haritası Projemiz var. Antalya’da yaşayan tüm engelli bireylerimizin tespit edilerek bütüncül bir veri tabanı oluşturulmayı amaçlıyoruz.”
 REHABİLİTASYON MERKEZİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
Göreve gelir gelmez hak ettiği değere kavuşturdukları Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tüm Türkiye’ye hatta dünyaya örnek olduğunu ifade eden Türel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi, rehabilitasyon merkezimizi dünya liderlerinin eşlerine gezdirdi. Hayran kaldıklarını belirterek, tüm dünyaya örnek  bir merkez olduğunu söylediler. Bu da bizi ayrıca gururlandırdı. Merkezimizde, engelli bireylerin eğitimine destek oluyoruz, bakım, rehabilitasyon ve iş istihdamı sağlamak amacıyla dünya standartlarında rehabilitasyon ve eğitim hizmeti veriyoruz. Türkiye’nin en büyük özel eğitim merkezi olma özelliğine sahip olan merkezimizden 600 özel gereksinimli eğitim alıyor” dedi.
ENGELLİ MERKEZLERİMİZİ YAYACAĞIZ
Türel, engellilere yönelik diğer hizmetleri şöyle sıraladı: “Engellilerimizi evlerinizde ziyaret ederek, ihtiyaçlarınızı tespit ediyor, tekerlekli sandalye, beyaz baston, ev eşyası, giysi, danışmanlık-rehberlik gibi sosyal yardım ve desteklerde bulunuyoruz. Sizlerin sağlığı bizim için çok önemli. Evde Bakım ekibinde çalışan doktor ve hemşirelerimiz sizlerin sağlık kontrollerini yapıyor, görevli bakım elemanlarımızda öz bakımlarını, ev temizliği, alış-veriş gibi günlük ihtiyaçlarını gideriyor. Yavuz Özcan Parkı içerisinde yeni oluşturduğumuz Engelli Hizmet Merkezimiz ve Serik Kadriye'de açtığımız Engelli Hizmet Merkezimiz ile engelli vatandaşlarımıza aktif olarak hizmet veriyoruz. İlçelerimizde de bu merkezlerin açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelsiz Ulaşım Aracı hizmetimizi ilçelerimizde de yaygınlaştırmak çalışıyoruz. Görme Engelliler Sesli Kütüphanemiz, görme engelli vatandaşlarımızın bilgi kaynaklarına erişmelerini sağlıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez Engelsiz Yaz Okulu açtık. Engelli Sporcular Şenliği’nin bu yıl ikincisini düzenledik.”
ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZ 
“Özel kardeşlerimiz için ne yapsak az biliyoruz” diyen Başkan Türel,  sözlerini, “Her zaman engellilerimizin, özel çocuklarımızın ve kardeşlerimizin, yardıma ihtiyacı olanın yanında olacağız” şeklinde tamamladı

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 17:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83