Ulaşım esnafına problemin çözümü için 1 hafta süre

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentteki ulaşım sorunun çözmek için araç takviyesine gideceklerini ancak ulaşım esnafının buna karşı çıktığını söyledi. Esnafın 'mevcut araçlarla sorunu çözebiliriz' talebinde bulunduğunu belirten Türel, bunun için esnafa 1 hafta süre verdiklerini, düzeltilememesi halinde ise master planın devreye sokulacağını belirterek, yeni araç alımının sinyalini verdi.

Ulaşım esnafına problemin çözümü için 1 hafta süre
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis toplantısında toplam 195 gündem maddesi yer aldı. Meclis toplantısı yoklama ile başlarken, partilerin grup sözcülerinin konuşmalarıyla devam etti.

Gündem maddelerinin sıralanmasının ardından konuşan Başkan Menderes Türel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubundan gelen kent merkezindeki toplu ulaşım ve bazı ilçelere yapılan ulaşım eleştirilerine tek tek yanıt verdi. Antalya’daki toplu ulaşımın yüzde 85’nin özel sektörde olduğunu açıklayan Türel, ulaşım esnafının sorunu çözmek için talepte bulunduğunu ve belediyenin de bu talebe 1 haftalık süre tanıdığın söyledi. Sorunun çözülememesi halinde ise çözüm için kurulan master plan ekibinin devreye gireceğini belirten Türel, yeni araç alımının yapılacağının da sinyalini verdi.

“Bu tarihe nottur, kimse silemeyecek”

İlk olarak CHP grubundan ilçelerde yapılan köprülü kavşakların ‘Büyükşehir Belediyesi yapmışçasına lanse ediliyor’ eleştirisine sert çıkan Türel, kavşakların Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildiğini, karayolları tarafından hizmete açıldığını kaydetti. “Hizmeti kimin yaptığı önemli değil’ diyen Türel, bu gibi konularla süre harcanmasının yersiz olduğunu belirterek , “Bu tartışmayı yapan arkadaşlara şunu söylüyorum. Bu hizmetler bugüne kadar neden yapılamıyordu? Önce buna cevap versinler, sonra kimin yaptığını tartışsınlar. Hizmetlerin gölgesinde kalma endişesiyle kim yaptı tartışmalarını zaman israfı olarak görüyorum. Geçmişte dönüp Antalya’nın belediye başkanlığı yapan başkanın beyanları halen hafızalarımızda. ‘Ben Antalya’nın hizmetleri için neden Ankara’ya gidecekmişim? Ankara benim ayağıma gelsin’ sözlerini hatırlıyoruz. Antalya’ya bir çivi çakılacaksa bırakın Ankara’ya gitmeyi, hizmet gelmesi için Ankara’daki herkesin kapısında yatarım. Son olarak köprülü kavşak projeleri Menderes Türel, döneminde yapılmıştır, bu tarihe bir nottur, bunu kimse silemeyecek” dedi.

'3 kişi katılıyorsunuz' yanıtı güldürdü

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol’un gündem maddelerine yapılan itirazlarının değerlendirilmesi için yeterli süre verilmediği eleştirisine, “2015 yılındaki dönemdeki süreden daha fazla” cevabını veren Türel, itirazların çokluğuna değil, itirazların konu sayısına bakmak gerektiğini kaydetti. Gelen itirazlar sonrası ekstradan bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini de hatırlatan Türel, söz konusu eleştiri sahibi CHP’nin bu toplantılara 3 kişiyle katıldığını söyledi. Türel’in bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Ulaşım esnafına 1 hafta süre

Son olarak toplu ulaşım çalışmaları hakkında bilgi veren veren Türel, Antalya’da toplu ulaşımın yüzde 85 özel, yüzde 15 kamu tarafından sağlandığına dikkat çekti. Ulaşım sıkıntısının farkında olduklarını belirten Türel, bu sorunu gidermek için ‘Ulaşım Master Planı’ uyguladıklarını ve bunun için özel bir ekip hazırladıklarını söyledi. Türkiye de Bursa ve Konya Büyükşehir Belediyeleri'nde kamu payının yüzde 60-70'lerde olduğunu belirtti. Türel şöyle devam etti:
"Biz bu noktada esnafla bu işi yürüttüğümüz için hem esnafın hem vatandaşın mutluluğunu istiyoruz. Şikayetler almıyoruz değiliz. Bir sorunlu alan tespit ettiğimizde bu sorunu çözmek için çalışma yaptırıyoruz. Toplum ulaşımda sorunlu alan olarak gördüğümüz yerleri uzmanlardan çözüm önerisi istiyoruz. 45 dakikada bir sefer sıklığı olan hat var. Bundan kim memnun olabilir ki. Bunu 15-20 dakikaya düşürmeliyiz. Bize gelen en büyük şikayet otobüs dolu geliyor binemiyoruz. Vatandaşlarımızın bu şikayetleri anketlere de yansıdı. Bu da elimizde bilimsel bir veri olarak duruyor. Yeni ulaşım sorunları için yeni hat ve sefer sayısının artırılmasıyla ilgili çözüm getirildi. 60 milyon TL'lik yeni araç almamız söz konusu olunca ulaşım esnafımız 'araç var' diye isyan etti. Ulaşımdaki arkadaşlarımız buna itiraz etti. Mevcut araçlarla çözeriz dediler. Biz de 1 hafta süre verdik. İnşallah bu sorunu kısa sürede çözerler ve Antalya halkının şikayeti azalır. Başarılı olursa otobüslere ihtiyaç kalmaz, olmazsa Master plan ekibimizi devreye sokacağız”

Türel, raylı sistem çalışmalarının ardından Antalya’nın 2019 yılında ulaşım gündeminin metro olacağını belirterek, ulaşım konusunda dev adımlar atmaya devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından gündem maddeleriyle ilgili oylamalar gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 17:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83