Üreticisini güldürmeyen nar jüri önüne çıktı

Gazipaşa'da bu yıl yedincisi düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali kapsamında en iyi nar yarışması düzenlendi

Üreticisini güldürmeyen nar jüri önüne çıktı

 Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 2 yılda bir düzenlenen Çekirdeksiz Nar Festivali'nin bu yıl yedincisi düzenlendi. 2 gün süren festivalin son gününde en iyi çekirdeksiz nar yarışması yapıldı. 

banner111
Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifi ve üreticilerden oluşan jüri yarışmaya katılan 24 ürün arasında en iyi narı seçti. Jüri Başkanı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazan Durak Özçelik, yarışmaya katılan ürünleri görsellik, tat, aroma gibi kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirdiklerini söyledi. Birinciyi seçerken oldukça zorlandıklarını belirten Özçelik, zorlu değerlendirmenin ardından dereceye giren narları açıkladı.
Esenpınar Mahallesinden çekirdeksiz nar üreticisi Sami Polat festivalin en iyi nar üreticisi seçilirken, Çimenbağ Mahallesinden Muhammed Ergin ikinci, Yenigüney Mahallesinden Mustafa Gürgen ise üçüncü oldu. Birinci olan yarışmacıya Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci tarafından tam altın, ikinci olan üreticiye Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik tarafından yarım altın, üçüncü olan üreticiye ise KKTC Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataseven tarafından çeyrek altın ödülü verdi.
Ödül töreni sonrası konuşan Kaymakam Ekinci, Türkiye'de sadece Gazipaşa'da yetişen ve ilçenin patentli bir ürünü olan çekirdeksiz narı tüm ülkeye tanıtmak için gayret gösteren tüm üreticilere teşekkür etti.

Yeşim Salkım konseri
Festival etkinliği kapsamında akşam ise Yeşim Salkım konseri düzenlendi. Konserde sevilen şarkılarını seslendiren Salkım, Gazipaşa'nın Çekirdeksiz narının tadına baktı ve çok beğendiğini söyledi. Bir ara platform önündeki tüm çocukları sahneye alan Salkım, anne ve babalara geleceğin teminatı olan çocuklara iyi bakmasını ve eğitimlerine önem vermelerini istedi. Gecenin sonunda ünlü sanatçıya Belediye Başkanı Çelik, içerisinde ilçede yetişen avakado, muz ve çekirdeksiz nar gibi tropikal meyvelerin bulunduğu bir meyve sepeti ile çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2016, 09:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83