Yaralı kirpiye gazeteci yardımı

Antalya’nın Kemer ilçesinde, yolda yaralı olarak bulunan yavru kirpiye gazeteciler yardım elini uzattı. Önce klinikte tedavi edilen kirpiye, iyileşinceye kadar gazetecilerin bakacağı belirtildi.

Yaralı kirpiye gazeteci yardımı
Kemer’de iki gazeteci, Kuzdere Mahallesi’ndeki evlerine dönerken, yolun kenarında hareketsiz yatan kirpi yavrusunu fark etti. Öldüğü düşünülen yavruyu yol üzerinden kaldırmak için yaklaşan gazeteciler, kirpinin yaşadığını fark edince veteriner kliniğine götürdü. 

Bitkin görünen yavru kirpiyi muayene eden Veteriner Hekim Olgun Aslan, hayvanın açlıktan bu hale geldiğini ifade etti. Aşırı su kaybettiği de belirlenen yavru kirpi, gıda ve su takviyesinin ardından kısa sürede iyileşme belirtileri gösterdi. 

Yavru kirpiye ‘Pamuk ismi verildi 

Klinik çalışanları tarafından kirpiye, ‘Pamuk’ ismi verildi. Annesini araba çarpmasıyla kaybettiği tahmin edilen Pamuk’un bakımı, klinikteki tedavisinin ardından kendisini bulan gazetecilerin evinde devam etti. Kirpinin kısa sürede evdeki yavru kedi ile iyi bir dostluk kurduğu gözlendi. 
Yavru kirpinin kış uykusu dönemine kadar bakımına devam edileceğini ifade eden gazeteciler, sağlığına kavuştuğunda doğal ortamına bırakılacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 09:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83