Yaşlı çiftin büyük sevinci

Barakada yaşayan yaşlı çift ev sahibi oldu

Yaşlı çiftin büyük sevinci

 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaşamlarını derme çatma bir barakada sürdüren 84 yaşındaki Mehmet Sek ile 74 yaşındaki eşi Zeynep Sek’e konteyner ev hediye etti.  Zeynep Nine yeni evini görünce göz yaşlarını tutamadı.

banner111
Konyaaltı İlçesine bağlı Doyran Mahallesi’nde oldukça zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 84 yaşındaki Alzheimer hastası Mehmet Sek ve yürümekte zorluk çeken 74 yaşındaki eşi Zeynep Sek, kendi imkanlarıyla yaptıkları çadırdan bozma bir barakada yaşıyordu. Daha önce tarım ve hayvancılıkla uğraşan Sek ailesi, yaşlılığın getirdiği zorluklar ve maddi sıkıntıların yanı sıra oldukça sağlıksız koşullardaki barakalarında yaşam mücadelesi veriyordu. 

Bölgede yaşayan vatandaşlar Sek ailesinin durumunu Büyükşehir Belediyesine bildirdi. Yaşlı çiftin durumundan haberdar olan Büyükşehir Belediye başkanı Menderes Türel yaşlı çifte kısa süre içinde konteynır ev verilmesi için talimat verdi.  Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Mehmet Dede ve Zeynep Nine’ye yaşamlarını daha konforlu bir ortamda sürdürebilecekleri konteynır ev hediye etti.

BÜYÜK SEVİNÇ

İçinde mutfak, banyo ve oda bulunan yeni konteynır ev, Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Emekli, AK Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Osman Dirican, Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rıfat Durukan tarafından yaşlı çifte teslim edildi.  Kış mevsimi sebebiyle şartların daha da zorlaşması karşısında çaresiz kalan yaşlı çift, sıcak yuvalarını heyecanla gezdi. Büyük sevinç yaşayan Zeynep nine, gözyaşlarını tutamadı. Daha önce çadırda yaşadıklarını, sonrasında çadırı dönüştürdüklerini anlatan Zeynep Sek, eski evlerinde büyük sıkıntılar çektiklerini ifade etti. Zeynep Teyze, “Her yağmurda su içinde kalıyorduk. Soğukta ısınamıyorduk. Kış ayları çok zor geçiyordu. Yaşlılık zaten zor. Hiç böyle bir ev görmemiştik. Allah Menderes Türel’den razı olsun. Başımızı sokacak çok güzel bir ev verdi” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin sahip çıktığı Mehmet Dede ve Zeynep Nine yeni yuvalarında daha sağlıklı ve daha konforlu bir yaşam sürdürecek. 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, 12:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83