'AHEP İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı açıldı. Açılış törenine katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Üniversite’nin yaşatılması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

'AHEP İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'
İkinci eğitim ve öğretim yılında uluslararası bir üniversite olan AHEP’in akademik yılı açılış töreni üniversitenin Konferans Salonu’nda yapıldı. 
Törene, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mütevelli heyeti üyeleri, üniversiteye katkı sağlayan işadamları ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreni ilk olarak Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Daha sonra AHEP Rektörü Erol Sayın üniversite tarihi ile ilgili bir sunum yaptı. Dünyada ilk üniversitenin kuruluşu ve günümüze kadar olan süreci anlatan Sayın sunumunu; AHEP’ in kurulması ve eğitim aşamasına geçişlerinde katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek tamamladı.

'AHEP İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ'

Daha sonra öğrenciler yönelik bir konuşma yapan Başkan Yücel, üniversitelerin kentin sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerine büyük katkı sağladığına işaret etti. Başkan Yücel, “İki üniversitemiz var. Alanya’da hem vakıf hem de devlet üniversitesinin olması çok büyük bir nimet. Bu nimetin kıymetini bilelim ve sahip çıkalım. Geçen yıl, burada 34 öğrencimiz bulunuyordu. Şimdi şükürler olsun 160 öğrencimiz var. Daha da artacak. Biz her iki üniversitemizde gerek belediye olarak gerekse kaymakamlık ve diğer kurumlarla birlikte yaşatacağız. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Her zaman sizlerin yanında olacağımızı bilmenizi isteriz. Hepinize yeni eğitim yılında başarılar diliyorum ve yeni gelen öğrencilerimize Alanya’ya hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Kaymakam Tanrıseven ise, konuşmasında, “15 kişilik Alanya’nın en önemli iş adamlarından oluşan bir mütevelli heyeti oluşturduk. Bu heyetle sizlerin iyi bir eğitim almanızı sağlamak için çalışacağız. Alanya’da staj ve iş imkânları oldukça fazla. Bu açıdan da şanslı olduğunuzu belirtmek isterim. Çünkü Alanya’da okumak bir ayrıcalıktır. Sizlere başarılı bir yıl diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AHEP 2015-2016 eğitim öğretim yılı pastası kesilerek tören sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 09:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83