AHEP–Unilever işbirliği ile Güvenilir Eller

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, dünya markası Unilever Food Solutions ile iş birliği içine girerek Güvenilir Eller Gıda Güvenliği online eğitim programına dahil oldu.

AHEP–Unilever işbirliği ile Güvenilir Eller
Bu ikili anlaşma kapsamında başta geleceğin şefleri olması planlanan Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin ve Gıda Güvenliğine önem veren herkesin Unilever Food Solutions tarafından düzenlenen online gıda güvenliği eğitim/sertifika programına katılması bekleniyor. Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülşah Çalışan Koç: “ Gıda Güvenliği yeni bir kavram olmamakla birlikte, günümüzde artan tüketici bilinciyle birlikte önemi günden güne artmaktadır. Gıda güvenliği temel olarak, gıdaların tüketime uygun koşullar altında hazırlanması ve tüketildiğinde tüketicilere zarar vermemesini amaçlamaktadır. Daha geniş anlamda bakılacak olursa; gıdaların bozulmasını ve gıda kaynaklı hastalıklara neden olan çeşitli etkenlerin (biyolojik, fiziksel ve kimyasal bozulmalar vb.) oluşumunun önlenmesiyle gıdaların işlenmesinden son tüketiciye sunulmasına kadar tüm süreci kapsayan bilimsel bir sistem döngüsüdür. Güvenli gıda ise tüketime uygun hale getirilmiş gıdadır. Günümüzde işletmelerin kar marjını arttırmak amacıyla gıda güvenliğinden ödün vermesi ve dolayısıyla yaşanan gıda kaynaklı çeşitli hastalıklar ve zehirlenmeler bu konunun önemini gözler önüne sermektedir.

SERTİFİKA VERİLECEK

Bu amaç doğrultusunda, Unilever Food Solutions’un öncülüğünde Güvenilir Eller gıda güvenliği online eğitim programına biz de Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi olarak destek vermekteyiz. Eğitim sonunda, insan sağlığını etkileyen tehlikeler, gıda kaynaklı risklerden korunma ve engelleme yöntemlerini öğrenmenin yanı sıra katılımcılara Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifika verilecektir. Eğitim almak isteyenler kişiler guvenilireller@ahep.edu.tr sayfasına mail gönderilerek üniversitemize özel sağlanan altınkod sayesinde bu programdan ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir" diyerek ilgili herkesi bu programa davet etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 17:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83