Alaaddin Keykubat Koleji durmak bilmiyor

Alaaddin Keykubat Koleji durmak bilmiyor
Alanya’nın kökü en eskiye dayanan eğitim kurumlarından biri olan Alaaddin Keykubat Koleji durmak bilmiyor. Yıllarca Türkiye genelinde çıkarmış olduğu önemli dereceler, sportif başarılar, üst düzey disiplinli çalışma ortamı ile her geçen sene başarılarının üzerine yenilerini koyarak ilerleyen Kolej, Covid-19 döneminde de öğrencilerini yalnız bırakmadı.

Alaaddin Keykubat Koleji psikolojik danışmanlarından Aykut Başol, “Pandemi sürecinde öğrencilerimizin kademelerine göre, müfredatında hiçbir eksik kalmayacak şekilde uzaktan eğitim sistemimizi düzenledik ve uzaktan eğitim süreci dışında kalan vakitlerinde de öğrencilerimizin her birine bireysel çalışma programları oluşturarak çalışma tempolarını yüz yüze eğitim düzeyinde tuttuk. Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilanı sonrası yaptığımız planlama doğrultusunda yüz yüze eğitimin tüm dünya genelinde aksayacağını öngörerek 2019 - 2020 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı ve 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının her iki dönemini de kapsayacak şekilde planlarımızı üç aşamalı şekilde düzenledik.

Birinci aşamada, yüz yüze gerçekleştirdiğimiz müfredat programını uzaktan eğitim programımıza entegre ettik. Öğrencilerimizin konu ve müfredat eksiği oluşmasına engel olduk. İkinci aşamada, her gün saat 08.30’dan 13.20’ye uzaktan eğitim programı gerçekleştirirken, hafta içi her akşam 18.00 ile 20.30 saatleri arasında günlük konu tarama sınavı yaparak eğitim sürecini hızlandırdık. Şu an içinde bulunduğumuz üçüncü aşamada ise öğrencilerimizin ilk iki aşamada edindikleri kazanımlar ve uzaktan eğitim sürecinde yarattığımız fark ile ülke genelinde yapılan tüm tarama ve deneme sınavlarında derece hedefimize doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda, öğrencilerimize pandemi sürecinde yaşadıkları zorluluklarla ilgili psikolojik destek sağlıyor aynı zamanda evlerinde sürdürdükleri çalışmaları alanında uzman öğretim görevlilerimizin desteği ile bireyselleştirerek yüz yüze eğitim disiplininde çalışmaları sürdürüyoruz. Takip ettiğimiz ve eksikleri çok net görebildiğimiz bir uygulamalı programımız ile öğrencilerimize nokta atış konu eksiklerini gidererek önceki yıllarda yakaladığımız yüzde 97.1 oranındaki mutlak sınav kazandırma başarısını üzerine çıkmayı hedefliyoruz" dedi.
Alaaddin Keykubat Koleji okul müdürü Erdem Sakamet de yaptığı değerlendirmede, “9. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizle YKS odaklı çalışmalar yapıyoruz. 12. sınıfa geldiklerinde öğrencilerimizi eksiksiz ve motive bir şekilde sınava hazır hâle getiriyoruz. Bu nedenle 2021-2022 eğitim öğretim yılında 12. sınıfta okuyacak öğrenciler için Alaaddin Keykubat Koleji'nin büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Velilerimize farklı kayıt seçenekleri de sunuyoruz. 11. sınıf öğrencilerimizin bir buçuk yıllık avantajlı kayıtlarını başlatarak gerek aileler için pandemi dönemi indirimi gerçekleştiriyor gerekse öğrencilerin eksiklerini hızla giderecekleri bir seçenek yaratıyoruz. Bunun dışında alternatif tüm kayıt seçeneklerini öğrenebilmeleri için tüm velileri kurumumuza bekliyoruz" diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2021, 13:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83