Alanya Bahçeşehir'de Satranç Şenliği

Alanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Koleji Alanya işbirliğiyle okul öncesinde satranç sporunu sevdirme ve satranca olan ilgiyi artırma projesi kapsamında Bahçeşehir Koleji Alanya kampüsünde Satranç Şenliği düzenlendi.

Alanya Bahçeşehir'de Satranç Şenliği
Şenliğe yaklaşık 19 farklı okulda eğitim gören 170’e yakın öğrenci katılırken okul bahçesinde kurulan masalarda karşılıklı satranç oynandı. 3 oturum olarak düzenlenen Satranç Şenliği renkli görüntülere sahne olurken öğrenciler tiyatrodan survivora, oyun hamuru ve boyamadan satranç turnuvasına kadar birçok etkinlikte gönüllerince eğlendiler. Kaybedeni olmayan Satranç Şenliğinde bütün miniklere günün hatırası olarak satranç takımı hediye edildi. Eğlenceli bir gün geçiren öğrenciler, öğretmenler ve veliler, organizasyon için Bahçeşehir Kolejine teşekkür ettiler.

Bahçeşehir Koleji Alanya tarafından yapılan açıklamada, amaç küçük yaş grubundaki çocuklara satranç oynamanın keyfini yaşatmak, satrancı sevdirmek, oyunun kurallarını öğretirken unutamayacakları bir gün yaşamalarını sağlamaktı. Satranç okul öncesinde zihni ve hayal kurma gücünü geliştirdiği, dikkati artırdığı, öngörüyü güçlendirdiği, kapsamlı düşünmeyi öğrettiği, buluş yolu ile öğrenmeyi desteklediği, özgüveni artırdığı, kurallara ve rakibe karşı saygılı olmayı öğrettiği için okul öncesi çocuklarının satranca özendirilmesinin hedeflendiği belirtilirken, katılım sağlayan okullara teşekkür edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 12:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83