Alanya'da günün sorusu bu oldu

Çocuk yaşta evliliklere dikkat çekmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Alanya'da günün sorusu bu oldu
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen “Evcilik mi yoksa evlilik mi?“ konulu bilgilendirme toplantısı Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Çocuk Gelişim Uzmanı Sema Ünlü İnci, katılımcılara çocuk yaşta evliliklerin ülkemiz ve dünyadaki durumu, nedenleri ve sonuçları hakkında görüntü ve slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Sema Ünlü İnci, “Dünya’da en çok Afrika ülkelerinde görülen çocuk yaşta evlilikler ülkemizde en çok Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu’da görülüyor. Dünyada her yıl 18 yaşından önce 15 milyon, 3 kızdan biri 18 yaşından önce, 9 kızdan biri de 15 yaş ve öncesinde evleniyor. Ekonomik nedenler, eğitimsizlik, eşitsizlik, gelenek ve görenekler, dini hükümlerin yanlış algılanması çocuk yaşta evliliklerin başlıca nedenleridir. Eğitim hayatının sonlanması, fiziksel sağlık sorunları, ruhsal sağlık sorunları, kadına yönelik şiddet ve yoksullaşma ise sonuçlarıdır. Çocuktan ne gelin olur, ne de anne olur. Çocuktan çocuk olur, öğrenci olur. Bırakın çocuklar çocukluğunu yaşasın, hayalleri çalınmasın.“ dedi. Bilgilendirme toplantınsın ardından Sema Ünlü İnci, katılımcıların konuyla ilgili sorularını yanıtladı.İnci, “Çocuk yaşta evlilikler suçtur.Böyle bir durumla karşılaşırsanız, Alo 183’ü arayarak durumu bildirin.“ dedi

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 15:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83