Alanya'da ilk! ALKÜ-YÖS 2019 başarıyla gerçekleştirildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ), 2019 yılı itibariyle üçüncüsü yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) başarıyla gerçekleştirildi.

Alanya'da ilk! ALKÜ-YÖS 2019 başarıyla gerçekleştirildi

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörlüğünde 2019’un ilk Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) başarıyla tamamlandı. Bu zamana kadar üçüncü kez yapılan ALKÜ-YÖS’e ilgi beklenenin üstünde oldu. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki insanları bir araya getiren sınava Almanya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, Hollanda, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ürdün, Lübnan, Afganistan, İran ve Irak gibi ülkelerden 330 öğrenci katıldı. Bir önceki yıla göre artış gösteren yabancı öğrenci sayısı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin bölgede, yabancı öğrenciler tarafından tercih edilen bir üniversite olduğunu gösteriyor.

banner111
Yapılan sınava ilişkin bir açıklama yapan ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi, “Sınavımızı başarı ile tamamladık, ancak gelen talepler doğrultusunda yakın zamanda yeni bir YÖS daha yapmayı planlıyoruz. Konuyla ilgili olarak Üniversitemiz daha sonraki zamanlarda detayları kamuoyu ile paylaşacaktır. Yapılan sınav bütün üniversitelerde geçerli olduğundan geçerli puanı alan öğrenciler ALKÜ veya Türkiye’deki diğer üniversitelere de başvuru yapabilecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 15:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83