Alanya'da Mimarlık Fakültesi sevinci

ALKÜ bünyesinde açılacak olan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi için bakanlık onayı verildi.

Alanya'da Mimarlık Fakültesi sevinci
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde yeni kurulacak olan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi için beklenen onay geldi. ALKÜ'nün gücüne güç katacak olan fakültenin bakanlar kurulundaki onayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşğlu'nun da yoğun çabaları ile kuruldan geçti. Ayrıca yine ALKÜ bünyesinde olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'de Gazipaşa'da kurulacak. 

TOKLU TEŞEKKÜR ETTİ

Bu iki fakültenin bakanlar kurulundan çıkan onayını Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu duyurdu. Toklu, "Alanyamızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ALKÜ bünyesine kazandırdığı Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Gazipaşa'ya yapılacak Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültesiyle bölgemize verdiği değeri bir kez daha göstemiş oldu. Sayın Bakanımıza üstün çabaları ve değerli hizmetleri icin tüm bölge halkımız adına sonsuz teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi sunmayı borç biliriz." dedi.

'BAKANIMIZA MİNNETTARIZ'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, iki yeni fakülte ile birlikte ALKÜ'nün fakülte sayısının 8'den 10'a yükseldiğini belirterek "Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Gazipaşa halkına 'Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi' sözü vardı. Böylece bu söz de yerine getirilmiş oldu. Bu fakülte, Gazipaşa Havalimanı'nın da bu ilçemizde oluşu nedeniyle son derece anlamlı. Sayın bakanımıza üniversitemize her zaman verdiği desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kendisine minnettarız. Alanya halkımıza da hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah üniversitemiz hızla büyümeye ve kaliteli olarak gelişmeye devam edecek" dedi.


İki fakültenin kadrolarının tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıldan itibaren resmen faaliyete geçmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 10:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83