Alanya'da sürpriz devir!

Alanya'da sürpriz devir!
Alanya’nın eğitmen ailesi Burcu ve Cihan Baba’nın 2007 yılında franchise sistemle yerel ortak kampüs olarak kurdukları Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü’nün Baba ailesinden devralınarak genel merkeze bağlı olarak devam edileceği duyuruldu.

Alanya Bahçeşehir Koleji yönetim katında yapılan basın toplantısına Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Genel Müdür Özlem Dağ ve Genel Müdür Yardımcıları ile Burcu Baba katıldı. 

YÖNETİM ARTIK GENEL MERKEZDE

Genel merkez adına konuşan İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Alanya’da faaliyet gösteren Bahçeşehir Koleji’nin kurucu temsilcileri olan Burcu Baba ve Cihan Baba’dan devraldıklarını açıkladı. Yücel, kolejin kaliteli eğitim anlayışını Alanya’da başarıyla temsil eden Alanya kampüsünün artık genel müdürlüğe bağlı olarak eğitim öğretime devam edeceğini duyurdu.  Yücel, "2019-2020 eğitim ve öğretim dönemine 60 ilde 128 kampüste yaklaşık 79 bin öğrencimizle yeni eğitim ve öğretim dönemine başladık. Tabii bunla beraber 12 bin öğretmenimiz de var. Bizim çalışma sistemimiz her ne kadar genel müdürlük ve franchise okulları olarak ayrılsa da biz franchise kelimesini asla telaffuz etmiyoruz. Yaptığımız anlaşmalarda da franchise gibi herhangi bir şey geçirmiyoruz. Bizzat genel müdürlüğü bağlı olmayan okullarımızı yerel yönetim olarak görüyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun tek bir kırmızıçizgimiz var. Kaliteli eğitimden hiçbir zaman taviz vermiyoruz. Burcu ile Cihan Baba 12 yıldır Bahçeşehir bayrağını gururla ve onurla temsil etti. Dahası ömrünün yarısını eğitime adamış kurumuz Enver Yücel’in kurmuş olduğu bu bayrağı layığıyla Alanya’da taşıdı. Biz bu güne kadar kendileriyle in organik bir ortaklığımız vardı. Artık bu ortaklığımız organik ortaklığa çeviriyoruz. Bugünden itibaren biz sonra da öğretmenlerimizle buluşacağız. Artık Bahçeşehir Alanya Kampüsü bizzat genel müdürlüğe bağlı olarak hizmet verecek. Ben burada başta Baba ailesi olarak emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.    



YENİ OLUŞUMDA YER ALACAKLAR

Genel Müdür Özlem Dağ ise Alanya kampüsünü genel müdürlüğe bağlı olarak daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi. Kurucular Burcu Baba ve Cihan Baba’nın da yeni oluşumun içerisinde yer alacağını belirten Dağ sistemde bir değişiklik olmayacağını sadece sürecin merkezden takip ve idare edileceğini belirtti. Dağ,”13. yılımıza başladık Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü olarak. Türkiye genelinde 60 kampüsümüz var, Akdeniz Bölgesi'nde de 13 kampüsle hizmet veriyoruz. Bunlardan biri de Alanya, çok da başarılı bir kampüs Bu süreçte emeği geçen herkese ben de teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'nin neresinde olursa olsun operasyonel olarak merkez okul, franchise okul, kurucu temsilcisi okul, ne şekilde ifade edersek edelim, burada önemli olan Bahçeşehir Koleji'nin uygulamaları, vizyonu ve bunun öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Türkiye'nin tüm eğitim iklimine doğru olarak ulaşması, yansıması. Bugüne kadar da böyle oldu. Kurucu temsilcimiz Burcu Baba ve Cihan Baba idi ama burada Bahçeşehir Koleji vardı, Bahçeşehir Koleji'nin vizyonu, uygulamaları, eğitim kalitesi ve bunu yansıtan, bunu uygulayan öğretmenlerimiz vardı. Bugünden sonra da böyle olmaya devam edecek. Hatta operasyonel olarak bunun biraz daha üstüne çıkacak ki, hedefimiz o, amacımız o, Burcu hanımların da tüm desteği bu yönde oldu zaten. Merkez okul olarak Bahçeşehir Koleji’ni genel merkez olarak yaptığı her şey maddi ve manevi tüm unsurlarıyla Alanya kampüsünde buluşacak öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle velilerimizle buluşacak. Bu da Çanakkale'den Kars'a, Türkiye'den Avrupa'ya ve Amerika'ya taşıdığımız eğitim vizyonu, eğitim kalitesinin 50 yıllık Bahçeşehir Eğitim Kurumları vizyonunun yansıması anlamına gelecek. Bu nedenle ben çok büyük bir aslında keyifle, mutlulukla, sevinçle sizin karşınızdayım ve 13 yıl bu işe emek veren, bizimle birlikte yürüyen, bu bayrağı bize şu an bayrak yarışında bir sonraki yönetime devreden Burcu hocama da bu yönüyle teşekkür etmek istiyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonrasında da hep birlikte çok güzel işlere, kendisi ile birlikte imza atacağız Alaiye için hayırlı uğurlu olsun. Bahçeşehir Koleji için de hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 

'YÖNLENDİRME ŞANSIMIZ ARTACAK'

Buranın 13 yıldır Bahçeşehir Koleji'nin tüm Türkiye'deki uygulamalarını birebir ifade eden bir okul olduğunu hatırlatan Dağ şunları söyledi:”  O nedenle farklı bir uygulama olmayacak. İçerik olarak Bahçeşehir Koleji'nin Yayınları, Bahçeşehir Koleji'nin müfredatı, modelleri, uygulamaları, öğretmen yapısı ve eğitimleri aynen devam edecek. Üzerine dahil olacak şeyler şu olacaktır; Merkez Yönetim olarak, Genel müdürlük yönetimi olarak birebir ilgilenme ve daha sık burada fiziken de olma, takip etme, yönlendirme şansımız artacak. Bu yönüyle yapılan çalışmaların verimliliği, uygulamaların zenginliği artacak.” 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 08:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83