Alanya'daki 5 bin öğrenci için büyük gün geldi

Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavlarının 2. ve son aşaması 8.sınıf Ortak Sınavları(TEOG) 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Alanya'daki 5 bin öğrenci için büyük gün geldi
Alanya’da 2.Dönem Ortak Sınavlarına 61 okulda yapılacak ve sınva 4297 öğrenci katılacak.

Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle aynı anda 09.00, 10.10, 11.20’de uygulanacak.

Ortak sınavlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü yapılacak olan üç ders yazılısı bir oturum olmak üzere, iki günde iki oturum hâlinde yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacak.

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört tür kitapçık verilecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

OKULLAR İLAN ETTİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, TEOG’la ilgili açıklamasında Okul Müdürlerinin  8’inci sınıf öğrencilerinin sınava gireceği sınıf ve sırayı gösteren listeyi 21 Nisan 2017 tarihinde e-Okul Sistemi üzerinden ilan ettiğini söyledi. Er sınava ilişkin şu bilgileri verdi:

Ortak sınavlar, birinci günde tek oturumda üç ders sınavı (Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi), ikinci günde yine tek oturumda üç ders sınavı (fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil) olmak üzere iki oturum hâlinde uygulanacaktır.

Öğrenciler, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç sınava; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla alınmayacaklardır.

Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda salon görevlisi öğretmenlere ait olacaktır. Sınav başlamadan önce görevli öğretmenler sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtacaktır.

Öğrenci, cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa sınav görevlilerine söyleyecektir.

Her bir ders sınavı başladıktan sonra ilk 15 (onbeş) dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

Her bir ders sınavı başladıktan sonra ilk 20 (yirmi) dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 (yirmi) dakika tamamlandıktan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan çıkabilecektir.

Bütün öğrencilerimize üstün başarılar dilerken hiçbir şeyin çocuklarımızdan daha önemli olmadığını hatırlatmak istiyorum. Ortaöğretime geçiş sürecinde de yükseköğretime geçiş sürecinde de ve hayatın her alanında bütün çocuklarımızın en kalbi duygularımla başarılı olmalarını temenni eder ayrıca onları hazırlayan öğretmen ve velilerimize de çok teşekkür ederim.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 17:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83