Alanya'daki lise ile ilgili şok iddia! Müdürden bıktık

Alanya’da Türkler mahallesinde bulunan ve 3 sene önce açılan Güzel Sanatlar Lisesi’nin idaresi ve okul müdürü Ömer Faruk A.’nın okuldaki uygulamalarına karşı veliler ve öğrenciler isyan etme noktasına geldi. Okulda görev yapan öğretmenlerde idarenin ve okul müdürü Ömer Faruk A.’ya karşı koyamaz duruma geldiklerini, devamlı tehtid altında olduklarını belirttiler.

Alanya'daki lise ile ilgili şok iddia! Müdürden bıktık
Alanya’da bir mekânda buluşan bir grup öğrenci ve velileri çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir çok velinin ve öğrencinin ciddi mağduriyetler yaşadığını belirten veliler, çocuklarımızın okul hayatı etkilenmesin diye bir çoğumuz bu zamana kadar ses çıkaramadık şeklinde konuştu. İsimlerimiz ortada dolaştırılıyor ve bu nedenle çocuklarımızın okuldaki durumlarıyla ilgili endişelerimiz var. Bazı arkadaşlarımız çocuklarının psikolojileri bozulması nedeniyle başka illerde bulunan güzel sanatlar liselerine veya ilçedeki başka okullara çocuklarını alma zorunda kaldıklarını belirtiler. Defalarca ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyetlerde bulunmalarına rağmen geri çevrildiklerini belirten veliler Milli Eğitim Bakanlığı’na da dilekçeyle başvurulmasına rağmen mağduriyetlerinin daha artığını, çocuklarının daha büyük baskı altına alındığını belirttiler.

Alanya Güzel Sanatlar Lisesi idaresi ve okul müdürü Ömer Faruk A. hakkındaki başlıca iddialar şöyle:

1- Öğrencilerin izni olmadan okul dışında sigara içerken veya gezerken görüntüleri alınarak velilerine söylenecekleri konusunda tehdit ediliyor.

2- Kendisine karşı gelen öğrencilere karşı öğretmenler üzerinde baskı kurarak sınıfta bırakılıyor. Bazı öğrencilerin hak etmediği halde geçmesi sağlanıyor. E-okul notları ile okul müdürü şahsen oynuyor.

3- Okuldan sonra otobüs çarpıp kaza geçiren bir kız öğrencinin 2 haftalık heyet raporunu kabul edilmiyor. Hastane, hastane dolaştırılıp ameliyatıyla ilgili raporu olmasına rağmen başka hastalığıyla alakalı olmayan raporlar alınmaya zorlanıyor ve ilgisiz rapor temin edilmesine rağmen sınıfta kalacağı söylemiyle çocuk baskı altına alınıyor.

4- Okul Müdürü Ömer Faruk A.’nın bağlı olduğu Eğitim-Bir-Sen sendikası güvencesi altında hakkındaki tüm şikayetler savuşturuluyor. Bakanlık nezlinde şikayetler olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmıyor.

5- Öğrencileri sözde destek aldığı kurumların istekleri üzerine her hangi bir veli izni ve can güvenliği olmadan kayıt üzerinde müzik verdirtiyor veya çeşitli eğitim dışı faaliyetlere zorlanıyor.

6- Ayda 5 TL ödeyen öğrenciler kutulardaki telefonlarını öğlen alabilirken ödemeyenlerin telefonları sepete atılarak verilmiyor.

7- Ömer Faruk A. okulun resmi müdürü olmamasına karşın 3 yıldır vekâleten okul müdür olarak bulunduğu okula hiçbir müdür atanamıyor.

8- Eşini müdür yardımcısı koltuğuna oturtarak yönetici etik kurallarına karşı geliyor

9- Bu sene eşi farklı okula gönderilmesine rağmen 1 hafta sonra aynı okula tekrar getirtiliyor

10- Kendisini şikâyet ve dava edeceklerini söyleyen velilere “öğrencinizle okulda, sizinle dışarıda uğraşırım benim elim uzun” diyerek tehdit ediyor.

11- Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden bir veli ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'e şikâyette bulunuyor. Aldığı yanıt ise "Ömer hocaya bulaşmayın siz zararlı çıkarsınız" şeklinde oluyor.

12- Bağış adı altında makbuzsuz bir şekilde zorunlu denilerek para toplanıyor.

13- Okul devlet okulu olmasına rağmen yetenek sınavlarından 150 ila 200 TL arasında ücret alınıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83