Alanya'nın Erasmus başarısı

Alanya'nın Erasmus başarısı
Eğitimde her yıl sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekleyen Alanya, AB’den 171 bin Euro Erasmus hibe desteği aldı. 

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl gerçekleştirilen merkezi sınavlarda Türkiye ve Antalya ortalamasının üstünde bir başarı gösterdi. Şehirdeki eğitimin daha kaliteli bir hale getirilmesi için atılan adımlar ile elde edilen başarılar, ilçeyi eğitim başarısıyla da öne çıkarıyor.

'171 BİN EURO HİBE EDİLDİ'

Alanya, öğrenci değişim programı olan ERASMUS+  kapsamında ise Avrupa Birliği’nden (AB) 171.000 Euro hibe aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu noktadaki amacı ise AB projelerine katılacak öğrencilerin bilgi, beceri ve deneyimlerinin artırılması ve daha kolay istihdam edilme imkanı bulmalarının sağlanması. Erasmus programı kapsamında, Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Yiyecek İçecek Alanında Konveksiyonel Fmnlarm Doğru Kullanımı İle Daha Lezzetli Yemekler İçin Avrupa Stajları projesi için 26 bin 830 Euro, Cemile Kuyumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Alzheimer ve Demans Hemşireliği Erasmus+ Staj Çalışmaları için 51 bin 660 Euro, Özel Alanya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Cultural Festivals projesi için 26 bin 394 Euro, Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne ise, I Am Unique projesi için 28 bin 875 Euro ve Europa Spüren - Ein Sensorischer Zugang Zum Erlebnis Europa Für Schülerinnen Mit Besonderen Bedürfnissen projesi için 37 bin 120 Euro hibe edildi.

'İLERLEMEMİZİ BU YIL DA SÜRDÜRECEĞİZ'

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise yaptığı yazılı açıklamada, “2019-2020 eğitim öğretim yılında da elde ettiğimiz başarılarının artırılması için yaptığımız çalışmalara yenilerini ekleyerek ilerlememizi sürdüreceğimize inanıyor, bu başarının elde edilmesine katkı sunan bütün eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2019, 17:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83