ALANYA’DA “AİLE ÜNİVERSİTESİ” KURULUYOR

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Kaymakamlığı Soysal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü “Aile Üniversitesi” projesi için el ele verdi.

ALANYA’DA “AİLE ÜNİVERSİTESİ” KURULUYOR

 Ebeveynlere yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ile farkındalık yaratmak için ALKÜ İle Alanya Kaymakamlığı Soysal Hizmet Merkezi Müdürlüğü “Aile Üniversitesi” projesi için işbirliğine hazırlanıyor. Projenin ön görüşmeleri Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü’nde bugün gerçekleşti. Projenin ön görüşmesi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Ahmet Çelik arasında gerçekleşti. 

banner111
Her yıl Eylül - Aralık ayları arasında gerçekleştirilecek eğitim faaliyetinde her sınıf 20 aileden (toplam 40 kursiyer) oluşacak. Talebin daha fazla olması durumunda birden fazla sınıf da açılabilecek. Kısa bir süre içerisinde taraflar arasında imzalanacak protokol ile uygulamaya geçecek olan “Aile Üniversitesinde” anne ve babalara aile hukuku, aile sağlığı, ailede manevi değerler,  bütçe yönetimi, iletişim, zaman yönetimi ve girişimcilik gibi konularda eğitimler verilecek. Eğitimi tamamlayan aileler sertifika alacaklar. 

Proje hakkında görüşlerini ifade eden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Projemiz ile güçlü aile güçlü toplum anlayışı doğrultusunda aile yapısını güçlendirmek ana hedefimiz olacaktır. Boşanmaların giderek arttığı günümüzde aile yapısı ve birliğini korumak, tüm kurumların öncelikli hedefi olmalıdır. Üniversitemizin yetkin öğretim elemanlarının da vereceği dersler ebeveynleri aile ile ilgili tüm konularda eğiterek varsa sorunlarını çözmeye yönelik danışmanlık hizmeti de vereceklerdir. Bu projeyi beraber yapmak için önerilerini ileten Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Sayın Ahmet Çelik'e de teşekkürlerimi sunarım” dedi. 

Eylül ayında başlayacak olan “Aile Üniversitesi” projesine isteyen tüm aileler kayıt yaptırabilecekler. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 19:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83