Alanya’da öğrenciler ilk kez LYS’ye girdi

Alanya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle toplam 6 bin 541 öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) ilk kez gidi.

Alanya’da öğrenciler ilk kez LYS’ye girdi

 Alanya, Manavgat ve çevresindeki öğrencilerin uzun süredir devam eden Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) mağduriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile geçtiğimiz ay son bulmuştu. ÖSYM'nin resmi LYS sınav merkezleri duyurusunda il merkezlerine ek olarak Alanya ve Manavgat ilçe sınav merkezi olarak eklenmiş ve bu gelişme Resmi Gazete'de de yayınlanmıştı. Yapılan bu girişimlerin ardından yarın ve cumartesi günü Alanya'da toplam 6 bin 541 öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) ilk kez girecek.

banner111
LYS’nin Alanya'da yapılması için uzun yıllardır mücadele ediliyordu
Alanya'da gerçekleştirilecek olan sınavla ilgili bilgi aktaran Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Bu sınavın ilk ayağı Lisans Geliştirme Sınavı (LGS) Alanya'da yapılıyordu ancak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2 ve 3'ncü ayakları Antalya'da yapılıyordu. İlk kez bu sınavın 2'nci ayağı bugün Alanya'da gerçekleştirilecek. Bugün LYS-4 Sosyal Bilimler sınavına 10 okulda 2 bin 586 öğrenci girecek. Bu sınavda görevli sayısı 385. Yarın LYS-1 Matematik sınavına 14 okulda 3 bin 955 öğrenci girecek. Burada da 570 görevli olacak. Özellikle 15 dakika vurgusu yapmak istiyorum. 15 dakika konusunda hassas davranacağız. Eskiden sınav 10'da başlardı. 10.15'e kadar sınava alırlardı. Ama ÖSYM'nin son kararından sonra sınav 10'da başlayacak ancak en geç saat 9.45'de sınıfta olmak durumundasın. Sınav süresi 135 dakika olarak belirlendi. Alanya'da ilk kez yapılacak olan bu sınava girecek olan öğrencilerimizi başarılar diliyoruz. Yarınları bugünden güzel olsun. Bu sınavın Alanya'da yapılması için uzun yıllardır mücadele ediliyordu. Ama Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun katkılarıyla bu sınavların Alanya'da yapılacağı açıklandı. Bu sınav normalde illerin dışında hiçbir yerde yapılmıyordu ama alınan kararla 10 tane ilçede yapılması kararı çıktı. Bu ilçelerden birisi de Alanya oldu. Sayın Bakanımızın girişimleri olmasa bu mümkün değildi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 11:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83