Alanyalı Kızıltaş, Türkiye 35.'si oldu

Alanyalı öğrenci Hilmi Kızıltaş, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Alanya’nın gururu oldu.

Alanyalı Kızıltaş, Türkiye 35.'si oldu
Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi öğrencilerinden Hilmi Kızıltaş, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hem ailesini hem de eğitiminde kendisine destek veren öğretmen ve sınıf arkadaşlarını sevince boğdu. Türkiye 35'ncisi olan Kızıltaş'ın hedefi TIP ya da mühendislik.
Tarım ve Hal'cilikle uğraşana ailenin en küçük çocuğu olan Hilmi Kızıltaş başarı sürecini anlattı. Kızıltaş, başarıya düzenli çalışma sayesinde ulaştığını ifade etti. "Fen Lisesine başladıktan sonra özelikle matematik ve fen bilgisi derslerine büyük önem verdim" diyen Kızıltaş, "Derslerime düzenli çalıştım. Bir gün sürekli ders çalışıp ertesi gün çalışmamazlık yapmadım.  Planlı bir çalışmam olduğu için önüm aydınlıktı karamsar bir tablo yoktu. Böyle olunca başarı geldi" dedi.

BAŞARIDA ÖNEMLİ FAKTÖRLER

Genç öğrenci "Başarıda ki en önemli unsurlardan birinin sınıftaki arkadaş ortamı olduğuna dikkat çeken Kızıltaş, aile desteği ise dersteki başarı kadar önemli. Çünkü aile ortamı insanı duygusal olarak etkileyebiliyor.  Başını yastığa koyduğun evde huzur yoksa başarılı olmazsın. Okul ortamında öğretmenlerin verdiği değer ve saygı ve başarabileceğine olan güvenleri çok önemli." diye konuştu.
9'ncu sınıftan itibaren mühendislik bölümünü düşünmeye başladığını dile getiren Kızıltaş, ilk başta sadece meslek sahibi olmayı istediğim için inşaat mühendisliğini istiyordum. Şimdi ise Boğaziçi veya Koç Üniversitesinde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği için karar vermeye çalışırken bir taraftan ise TIP düşünüyorum. Doktor olmak çok güzel. TIP ve Mühendislik arasından karar verme aşamasındayım" dedi. 

ÖDEVİ ERTELEMEYİN

Sınava giderek arkadaşlarına tavsiyesinde ise Kızıltaş "Okulda verilen ödevlere mutlaka riayet etsinler önümüzde  ki yıl sınava girecek olanlar ise kesinlikle psikolojik olarak rahat olmalı. Stresli olduğun zaman çalıştığını anlamıyorsun . Sınavda stres yaparsan tüm lise döneminde ki çalıştığın hepsi boşa gider"dedi. 

Baba Kızıltaş ise "oğlum tıpkı diğer çocuklarım gibi hem beni  hem de annesini gururlandırdı. İlkokuldan günümüze kadar emek veren öğretmenlerine teşekkür ederim. Vatana millete faydalı bir evlat yetiştirdiğim için gururluyum oğlum Türkiye 35'ncisi oldu.  Gönlüm doktor olmasından yana. Ağabeyinin birisi TIP Fakültesi diğeri ise Ziraat Fakültesinde öğrenci. Çocuklarımla gurur duyuyorum" dedi.

Kızıltaş, kaydolmayı planladığı üniversiteleri yerine görmek için önümüzde ki günlerde öğretmeni ile birlikte İstanbul'a gidecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 17:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83