Alanya’ya müjde!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Raşit Canbaz Yapı Mühendisliği arasında Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nin ikmal inşaatı yapım işine yönelik sözleşme yapılan imza töreni ile resmiyete kavuştu.

Alanya’ya müjde!

 Hayırsever iş adamı Rafet Kayış tarafından kaba inşaatı tamamlanan Mühendislik Fakültesi binasının ikmal işlerine yönelik eksiklerin de bitirilerek öğrencilerin kullanımına açılması konusunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda Mayıs ayında gerçekleştirilen “Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi İkmal İnşaatı Yapım İşi” ihalesi sonuçlandı. “Açık İhale” usulüne göre yapılan ihaleyi yüklenici firma olarak Raşit Cambaz Yapı Mühendisliği kazandı.

banner111
ALKÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra Raşit Cambaz Yapı Mühendisliği adına yetkili Özcan Açıksöz, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Gültekin, Prof. Dr. Hasan Güneş, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Vekili Hasan Kaya ve Hayırsever İş Adamı Rafet Kayış katıldı. 

REKTÖR ÖĞRENCİLERE VE ALANYALILARA MÜJDEYİ VERDİ

Yüklenici firma yetkilisi ile karşılıklı imzalanan sözleşmeye ilişkin bir açıklama yapan Rektör Pınarbaşı; “15 bin metrekare kapalı alan üzerine 6 katlı olarak inşa edilen fakültenin her aşaması ile yakından ilgilenerek büyük bir özveri ile kaba inşaatını bitiren hayırsever büyüğümüz Rafet Kayış’a şahsım ve üniversitem adına yürekten teşekkür ediyorum” Diye konuştu.
Bundan sonraki aşamada,binanın; teras, pencere, kapı, döşeme, duvar imalatları, sıhhi tesisat, havalandırma, klima, yangından korunma ve bu konuya yönelik donanım ile elektrik tesisatları…v.s. gibi ikmale yönelik işlerinin kaldığını dile getiren Rektör Pınarbaşı; bu süreci ALKÜ’nün devraldığını belirterek yüklenici firmanın bu eksiklikleri tamamlayıp 6 ay gibi kısa sürede öğrencilerimizin hizmetine sunmak üzere teslim edeceğinin müjdesini verdi. 

“ALANYAMIZ VE ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Temelini atarak Mühendislik Fakültesi inşaatını bu seviyeye getirdiklerini ifade eden Hayırsever İşadamı Rafet Kayış da inşaatın yüklenici firma tarafından en kısa zamanda tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmak üzere teslim edileceğine gönülden inandığını söyledi. 

“HEDEFİMİZ BAHAR DÖNEMİNDE BİNAYI ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNE SUNMAK”

Ekim ayının başında tüm ekiplerini şantiyeye getirerek çalışmalara başlayacaklarını vurgulayan yüklenici firma yetkilisi Özcan Açıksöz de hedeflerinin ikinci dönemde öğrencilerin bu binada eğitim görmelerini sağlamak olduğunu açıkladı.
Tören imzaların atılmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 16:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83