ALKÜ, AKSEKİ İÇİN DE ÇALIŞIYOR

Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi ve Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti.

ALKÜ, AKSEKİ İÇİN DE ÇALIŞIYOR

 Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatanlar Derneği Akseki Şube Başkanı Mürşit Pişkin'in yanı sıra Akseki Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ak ile Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cemal Çimenoğlu ve Akseki MYO Öğr. Gör. Dr. Hasan Kartlak'ın da ziyarete eşlik ettiği görüşmede ALKÜ’nün Akseki’deki çalışmaları hakkında detaylı bilgi alış verişinde bulunuldu.

banner111
Yeni açılan fakülte ve bölümler, Cikcilli Kampus alanı arazi tahsisi gibi gelişmeler ve projeler hakkında Kaymakam Beşikçi ile Belediye Başkanı Uysal’a kısa bilgiler veren Rektör Pınarbaşı; Akseki’de de yurt ve bina eksiklerinin tamamlanması konusunda kendileri ile yakın ilişki içinde çalışan Kaymakam Beşikçi ve Başkan Uysal'a teşekkür etti. Akseki’deki öğrencilere yönelik yurt arazisi sorununu çözmek için mevcut Akseki MYO binası yakınında bulunan 10 dönümlük arazinin ALKÜ'ye tahsisi için beraber çalışma konusunda kararlılık karşılıklı olarak dile getirildi.
“Bizler Akseki için de çalışıyoruz” diyen Rektör Pınarbaşı; Akseki’deki öğrenci sayısının artması konusunda el birliği ile çalışmalara devam edileceğini söyledi. 

150 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ, ALKÜ'YE 1 HİBE ARAÇ

Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatanlar Derneği Başkanı Pişkin de 2016-2017 yılı eğitim-öğretim dönemi başından itibaren her yıl ALKÜ Akseki Meslek Yüksekokulu’nun başarılı ya da ekonomik durumu yetersiz olan 150 öğrencisine dokuz ay boyunca aylık 200 TL karşılıksız burs vereceklerini dile getirdi. Verilecek karşılıksız burs hakkında Rektör Pınarbaşı’na detayları anlatan Başkan Pişkin; "Akseki MYO’nun herhangi bir programına kayıt yaptıran ya da yatay geçiş yapan öğrencilerden her program için ÖSYS puanı en yüksek ilk üç öğrenciye; şehit ve gazi çocuklarına ya da kardeşlerine; sağlık engeli olan öğrencilere; spor, sanat vb. alanlarda üstün başarı göstermiş öğrencilere; milli sporcu öğrencilere doğrudan iki yıl boyunca burs verilecek" dedi. Ayrıca dernek tarafından ALKÜ’ye 1 araç hibe edileceğinin de müjdesini veren Başkan Pişkin, üniversite için ellerinden gelen her türlü desteğe devam edeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83