ALKÜ'de engeller kalkacak

Alanya Engelsiz Yaşamevi Derneği Başkanı Gülnur Erbudak Ağca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nilüfer Girgin, Sabriye Girenes, Zümrüt Oral ve Atilla Yıldırım Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na nezaket ziyaretinde bulundu.

ALKÜ'de engeller kalkacak
Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ‘Yaşamevi’ uygulamasının ardından bir üst adım olarak ‘Yaşamköy’ünü hayata geçirmek hedefiyle Rektör Ahmet Pınarbaşı’nı ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Ağca, ALKÜ ile birlikte yürütülecek proje ile akademik anlamda da engellilere yönelik bakış açısının değişeceğini vurguladı. Ziyarette Başkan Ağca ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cikcilli Yerleşkesi Master Planı içerisinde planlamaya alınacak olan “Engelsiz Yaşam Köyü Projesi” ile üniversite gençliği ile dezavantajlı grup olan engelli gençlerin birleştirilmesi ve kaynaştırılmasının hedeflendiği Proje hakkında Rektör Pınarbaşı’na detaylı bilgiler verdi.

“PROJE AKTİF VATANDAŞLIĞA KATKI SAĞLAYACAK”

Başkan Ağca, engelli bireylerin birey olma mücadelelerinde yanlarında olmak, bu yorucu yolda ailelere destek vermek, aile dayanıklılığını arttırmak, ailenin benden sonra çocuğum ne olacak kaygısını ortadan kaldırmak, özbakımın yanı sıra engelli gençlerin meslek edinmelerini sağlamak amacıyla kurulan derneklerinin ALKÜ ile güçlü bir işbirliğinde gerçekleştirecekleri “Engelsiz Yaşam Köyü” Projesinin bu anlamda da çok önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayarak Rektör Pınarbaşı’na projeye vereceği desteklerden dolayı teşekkür etti. 

Ayrıca projede engelli veya engelsiz tüm gençleri faaliyetlerde buluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Ağca, “Cikcilli Yerleşkesi’nde hayata geçecek Engelsiz Yaşam Köyü Projesi ile ALKÜ ve Yerel Yönetimlerle Ortaklık yapılarak atölye çalışmaları, eğitim-kurs faaliyetleri, ziyaretler, sosyo-kültürel faaliyetler, projemizin tanıtım ve görünürlüğü sağlanarak aktif vatandaşlığa katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

“ALKÜ’YÜ GURURLANDIRACAK BİR PROJE”

ALKÜ’nün adını sosyal sorumluluk projelerinde de altın harflerle yazdırmanın en büyük hedeflerinden birisi olduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı projeye her türlü desteğin verileceğini ve Cikcilli Yerleşkesi’nde bu projenin hayata geçecek olmasından büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Rektör Pınarbaşı konuşmasının devamında; “Üniversitemiz ile Engelsiz Yaşamevi Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştireceği projede engelli gençlerimizin hayata entegrasyonu konusunda çok faydalı çalışmalar yürütülecek" diye konuştu. Ayrıca gerek aileler ile birlikte gerçekleştirilecek sosyal faaliyetler ile gerek engelli gençlerin eşit bir yaşama sahip olabilmesi için entegrasyon sürecinin oluşturulması konularında bu projenin çok önemli olduğunu belirten Rektör Pınarbaşı, “ALKÜ’de böyle bir Yaşamköyü’nün oluşturulması bir çok üniversiteye de örnek olacaktır” dedi.
Ziyaret, proje hakkında fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2017, 14:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83