ALKÜ'de muharrem ve aşure semineri

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi‘nde (ALKÜ) “Muharrem ve Aşura” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşinin ardından öğrencilere aşure ikramı yapıldı.

ALKÜ'de muharrem ve aşure semineri

 Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Pişgin ALKÜ’lü öğrenciler ile buluştu. Söyleşiye ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, ALKÜ Genel Sekreteri Fatih Selvi,  ALTSO MYO Müdürü Prof. Dr. Süleyman Uyar, Daire Başkanları, akademisyenler, idari yöneticiler ve öğrenciler katıldı. 

banner111
ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Pişgin, Muharrem Ayı’nın İslamiyet’teki yerine dair bilgiler verdi. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı ve bu ayın 10’uncu gününe denk gelen Aşure gününün önemini dile getiren Pigin bu konuyu; “Bizim kadim kitabımızda yazdığına göre, Hz. İbrahim(a.s)’in doğumundan, Hz. Musa(a.s.) ve İsrailoğulları’nın Firavun zulmünden kurtulmalarına kadar; Hz. Cebrail (a.s) ile Hz. Mikail (a.s.)'in yaratılmalarından, Hz. İsa (a.s.) ile Hz Musa (a.s)'nın doğumlarına ve son olarak da Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesine kadar bir çok hadisenin vuku bulduğu bir günün adıdır Aşure…” sözleri ile dile getirdi. Bu ayın İslam alemi için ifade ettiği iki temel husus olduğunu belirten Pişgin bunları şu şekilde ifade etti; “ Allah 12 ayın 4’ünü haram aylar olarak nitelemiştir. Bu aylarda kullarına haram olan her şeyden uzak durulmasını, insanın kendine çeki düzen vermesini emretmiştir. Bizler de emrolunduğu üzere kendimize çeki düzen verip kontrol etmeliyiz. Kalp kırmaktan, kan dökmekten, yalan söylemekten, her türlü kötülükten uzak durmalıyız ki bu ayın faziletini yaşayabilelim. Bizim için ifade ettiği ikinci husus ise Hz. Peygamber (sav)’in torunlarından Hz. Hüseyin’in Kerbela’da acı bir şekilde şehit edilmesidir.”
Takva sahibi olmak ve kalpteki iman üzerine de bilgiler veren Pişgin, imanın kalpteki tespit mekanizmasının sevgi olduğunu ifade etti. Akıcı bir konuşma ile yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından öğrencilere aşure ikramı yapıldı.


Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 16:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83