ALKÜ'de pandemide sağlıklı beslenme masaya yatırıldı

ALKÜ'de pandemide sağlıklı beslenme masaya yatırıldı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı “Covid 19 Pandemi Döneminde Sağlıklı Beslenme” konulu konferans gerçekleştirdi.

Davetli konuşmacı Prof. Dr. Sıdıka Bulduk’un, kolaylaştırıcı Öğr. Gör. Nejdet Dokur’la birlikte gerçekleştirdiği konferansta; salgın döneminde dikkat edilmesi gereken beslenme konularıyla ilgili önemli hususların altı çizildi. İnternet üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen konferansta Prof. Dr. Bulduk, içinde bulunduğumuz salgın döneminin beslenme alışkanlıklarımızın değişmesinin temel sebeplerinden biri olduğunu ve vücudumuzun hastalıkla dirençli şekilde baş edebilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Ayrıca Prof. Dr. Bulduk, evlerimizde günlük öğünlerimizin hazırlanması ve yiyecek-içecek sektöründe görev yapan aşçıların oluşturdukları menüleri hazırlarken besin gruplarının düzgün kullanımına ve hijyen konularına dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

ALKÜ sosyal medya kanallarından canlı yayınlanan konferansa katılımın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden etkinliğin kolaylaştırıcısı Aşçılık Programı Öğr. Gör. Nejdet Dokur, “Başta değerli katılımlarıyla ile bizleri bilgilendiren Prof. Dr. Sıdıka Bulduk olmak üzere etkinliğin düzenlenmesine olan katkılarından dolayı ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a, ALTSO Turizm MYO Müdürü Doç. Dr. Özgür Gölge’ ye ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 09:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83