ALKÜ'DEN 2 DEKANIN İSTİFASI İSTENDİ

YÖK'ün istifasını istediği 1577 dekan arasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ)'den iki dekan da yer alıyor. AHEP'te ise istifası istenen dekan bulunmuyor.

ALKÜ'DEN 2 DEKANIN İSTİFASI İSTENDİ

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan toplam 1577 dekanın istifasını istedi.

banner111
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istediğini açıkladı. Buna göre, 1577 dekanın istifası istendi, bunların 1176’sı devlet, 401’i ise vakıf üniversitelerinde görev yapıyor. 

PINARBAŞI NE DEDİ?

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı,  "ALKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş ve ALKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin bugün görevlerinden ayrılacaklar. Görevden alınan dekanlar araştırılacak. Malum yapıyla ilgisi olanlar ayıklanacak. Bu yapıyla ilgisi olmayanlar görevlerine geri dönecek" yanıtı verdi. ALKÜ'ye bağlı toplam 4 fakülte var ancak İşletme Fakültesi dekanlığına Gültekin, Eğitim Fakültesi dekanlığına da Güneş vekalet ediyordu.

SAYIN NE DEDİ?

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Rektörü Erol Sayın ise, Sanat ve Tasarım ile Turizm fakültelerine vekaleten bakıldığını belirterek, üniversitelerinde istifa edecek dekan bulunmadığını söyledi. Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne kendisinin vekalet ettiğini belirten Sayın, Turizm Fakültesi’ne ise Prof. Dr. Murat Duru Öner’in vekalet ettiğini kaydetti. Sayın "Durumu YÖK’e bildirdik. Bizden kendilerine bir dilekçe yazmamızı istediler" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 23:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83