ALKÜ Erasmus Koordinatörlüğü'nden önemli başarı

ALKÜ Erasmus Koordinatörlüğü'nden önemli başarı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Uluslararası İlişiler Ofisi bünyesinde hizmet veren Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, Erasmus yılsonu verilerine göre üst üste ikinci kez “Sıfır hibe iadesi” yapan üniversiteler listesine girdi.

Türkiye genelinde en iyi gelişim gösteren yedinci üniversite olabilme başarısı gösteren ALKÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler veren Öğretim Üyesi Dr. Tolga Öztürk, ALKÜ’ye tahsis edilen hibenin tamamının ALKÜ öğrencileri, akademik ve idari personelin Erasmus faaliyetlerinde kullanılması nedeniyle “Sıfır hibe iadesi” yapan üniversiteler arasına girebilme başarısını kazandırdığını dile getirdi. Bunun T.C. Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajans nezdinde çok saygın ölçütlerden bir tanesi olduğunu belirten Öztürk; “Sadece deneyimli üniversitelerin girebildiği bu listeye, üniversitemizin yürüttüğü Erasmus KA103 Projesi ile bir kez daha girebilmek bizim için gurur verici bir durumdur ”dedi. Erasmus yılsonu verilerine göre, “Sıfır hibe iadesi” yapılarak Erasmus öğrenci ve personel hareketliliği sayılarının arttırılmasının önemli olduğunu belirten Öztürk, “Verilere göre yüzde yüz 59 artışla bu alanda en iyi gelişim gösteren yedinci üniversite olduk” diye konuştu.

Artış gösteren veriler doğrultusunda mevcut bütçenin gelecek yıl iki katına çıkmasının beklendiğini ifade eden Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Ofis Sorumlusu Öğretim Görevlisi Koray Kaya ise “Erasmus Kurum Koordinatörlüğü üniversitemizin uluslararası bir üniversite olma misyonu çerçevesinde elindeki imkânları en iyi şekilde değerlendirerek öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize azami ölçüde fayda sağlamayı amaçlamaktadır”

Koordinatörlüğün 2017 yılından itibaren bütçe kontrolü, niteliksel ve niceliksel büyüme konularının üzerinde önemle durduğunu belirten Kaya, “Avrupa’nın çeşitli üniversiteleri ile yapılan Erasmus Öğrenim Hareketliliği İkili Anlaşma sayımız 103’e, daha önce yapılmamış olan “Erasmus Staj Anlaşma” sayımız ise 28’ e yükselttik. Bu doğrultuda, Erasmus Staj Anlaşmaları yapmak için personelimiz Avrupa ülkelerine gönderildi. Bunun neticesinde, özellikle Almanya’da 13, Litvanya’da altı, Belçika’da üç, Polonya, Romanya, İrlanda, İspanya, Macaristan ve Letonya’da bir adet bulunan kuruluşlarla toplam 28 staj anlaşması yapılmıştır” dedi.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğümüz ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nun ortak bir çalışma ile öğrencilerin İngilizce seviyelerini yükseltebilmeleri amacıyla not ortalamalarına göre en başarılı 250 öğrencisine ücretsiz yabancı dil kursu hizmetini verdiklerini dile getiren Kaya, bu ve buna benzer örnek çalışmalara devam edeceklerini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 16:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83