ALKÜ kampüsü için saha tanzimine başlandı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesi’nde yüklenici firma tarafından saha tanzim yapım işlerinin yapımına başlandı.

ALKÜ kampüsü için saha tanzimine başlandı
ALKÜ Kestel Yerleşkesi’nde öğrencilerin tatil için memleketlerine dönmesiyle birlikte hummalı bir çalışma başladı. Bu sene 3 yeni binanın yapımına başlanacak olan Kestel Yerleşkesi’ndeki alanların Master Plan kotlarına getirilmesi için yüklenici firma tarafından saha tanzim işleri tüm hızıyla devam ediyor. İlk olarak ALKÜ İşletme Fakültesi önündeki alanın çalışmasına başlayan yüklenici firma buradaki çalışmasını tamamladıktan sonra, yaklaşık iki ay önce başlayan ve bitimine çok az kalan menfez çalışmasının bitmesinin ardından Merkezi Yemekhane, Merkezi Kütüphane ve Eğitim Fakültesi gibi süreç içerisinde yapılması planlanan diğer binaların yapılacağı yerde master planına uygun olarak kot almaya çalışmasına başlayacak.

ÖĞRENCİLER GELMEDEN ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Konuyla ilgili Kestel Yerleşkesi’nde yapılan çalışmaya ilişkin yazılı bir açıklama yapan ALKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, “Üniversitemizin Kestel Yerleşkesi’ndeki alanların Master Plan kotlarına getirilmesi amacıyla 20.04.2017 tarihinde ihalesi yapılan Kestel Yerleşkesi Saha Tanzim İşleri Yapılması İşine, yüklenici firma tarafından çalışmalara başlanmıştır. Yaklaşık 550.000 TL tutarındaki, Saha tanzim işi ile 2017-2018 eğitim öğretim dönemi başlangıcına kadar, kazı ve dolgu çalışmaları yapılarak, yaklaşık 100.000 m2’lik alan, Master plan kotlarına göre düzenlenmiş olacaktır” dedi.

MENFEZ YAPIMINDA SONA DOĞRU

Bu sene içerisinde yeni binaların inşaatına başlanmasının planlandığı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesinde, binaların oturacağı alandaki dere içine yağmur suyu tahliyesi için menfez yapılması için hazırlıklar başladı ve 21.02.2017 tarihinde menfez yapım işi ihalesine çıkıldı. 11 Nisan’da yapımına başlanan menfez çalışmasında ise sona doğru yaklaşıldı. Edinilen bilgiye göre; yağmur suyu tahliyesi için yapılan menfezin temmuz ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

REKTÖR PINARBAŞI’DAN MÜJDE! YENİ BİNA İHALEYE ÇIKIYOR

Kestel Yerleşkesi’nde yapılan hummalı çalışmalara değinen Rektör Pınarbaşı, bu çalışmaları daha emniyetli ve güvenli bir şekilde yürütebilmek için okulların tatile girmesini bekliyorduk. Bazı çalışmalardan sonra doğru yaklaşırken bazı çalışmalara ise daha yeni başlıyoruz. Ben burada Alanya’mıza güzel bir haber daha vermek istiyorum. Allah izin verirse bu ayın içerisinde bir binamız daha ihaleye çıkıyor. Yer tesliminden itibaren binamızın inşaatına hızlı bir şekilde başlayacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83