ALKÜ Kestel Kampüsünü ağaçlandırıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesi’ne fidan dikimi gerçekleştirildi.

ALKÜ Kestel Kampüsünü ağaçlandırıyor

 ALKÜ’nün Kestel Bölgesi’nde bulunan yerleşke alanına Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın da katılımıyla fidan dikimi yapıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından temin edilen fidanların dikim işlemine Rektör Pınarbaşı’nın yan sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreter Vekili Yrd.Doç.Dr. Fatih Selvi, daire başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

banner111
Toplamda 2 bin 500 fidanın dikileceği alana Antalya’nın 15 Temmuz Darbe Şehidi olan Yasin Naci Ağıroğlu’nun adının verilecek.  İlk etapta 250 fidanın dikildiği yerleşke alanında, geriye kalan fidanların da belirlenen yerlere dikilmesiyle Kestel Kampusu ilerleyen yıllarda yeşilin ve doğanın bütünleştiği bir eğitim kurumu haline getirilecek.

KESTEL YERLEŞKESİ DİKİLEN FİDANLAR İLE DAHA DA GÜZELLEŞECEK

Fidan dikiminden önce öğrenciler ile kısa bir sohbet gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı; “ Sizler için güzel bir yerleşke alanı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Ağaç insanlık ve dünya için çok önemli bir yere sahiptir. Bu konudaki Hadis_i Şerif’i biliyorsunuz: “Yarın kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki ağacı dikiniz”. Bu sebepledir ki bizler de ağaç dikimine önem veriyoruz. Dikilecek olan fidanlar ve yetişmiş ağaçlar ile üniversitemiz daha güzel bir görünüme sahip olacak.” Dedi. Fidan temini konusunda Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’ne teşekkürlerini ileten Rektör Pınarbaşı, Kestel Kampusu’nda yapılması planlanan projeleri de kısaca anlatarak öğrencileri ile paylaştı.
İlk fidanın Rektör Pınarbaşı tarafından dikilmesinin ardından alanda bulunanlar fidanları elbirliği ile dikerek yerleşke alanının yeşillendirilmesine katkıda bulundular.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 16:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83