ALKÜ'lü akademisyenden yeni kitap

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Hasan Basri Savaş kilo verme ve sağlıklı yaşam ile ilgili bilimsel araştırmaları ve güncel bilgileri kitap olarak yayınladı.

ALKÜ'lü akademisyenden yeni kitap
Orion Kitabevi tarafından yayınlanan kitap bilimsel ve yeni bilgiler sunuyor. Kolay anlaşılır ve pratikte kolay uygulanır bir şekilde sunulan bilgiler kilo vermek için yardımcı olabilecektir. Kitapta çağımızın en önemli hastalığı diyebileceğimiz obeziteden kurtuluş yolları ile ilgili çok kıymetli bilgiler bulacaksınız. Sadece kilo vermek değil, verilen kilonun tekrar alınmaması için doğru beslenme alışkanlıklarının geliştirilebilmesine dönük ipuçları sizi beklemektedir.Sağlıklı yaşam için çok önemli bilimsel verileri basit ve pratik tavsiyeler şeklinde sunan kitap kolay okunabilir bir kaynaktır. Ne yediğimiz kadar hangi sıklıkta ve ne kadar yediğimiz de önemli! Diyerek metabolizma düzenlenmesini esas alan kitap vücudun normal işleyişine uygun ve ciddi kısıtlama içermeyen bir beslenme biçimi önermektedir. Açık büfe limitsiz yemek yerine ölçülü porsiyon ve içerikte temizlik, kalite ile birlikte çeşitlilik önerileri dikkat çekmektedir. Gıdada yapılan israf, sadece tüketimde değil beden sağlığında da zararlı etkilere yol açmaktadır. Kitapta ayrıca sağlıklı beslenme konusunda otorite olan bilim insanlarının kitabın içeriği ile ilgili değerlendirmeleri de bulunmaktadır. Genetiği değiştirilmiş gıda (GDO), gıda katkı maddeleri ve diğer ileri teknoloji ürünü gıda üretim metotlarının sağlık üzerine etkilerine ve bunlardan korunmaya dair pratik bilgiler kitabın içinde sunulmaktadır.

Kitaba ulaşmak için: www.kitapyurdu.com ve www.orionkitabevi.com.tr adreslerine başvurabilirsiniz.

Kitapta yazar, destekleri sebebi ile ALKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'na, ALKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Burak Yuluğ'a, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş'a teşekkür etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 10:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83