ALKÜ'lü akademisyenler binişlerini giydi

ALKÜ'lü akademisyenler binişlerini giydi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2019- 2020 Akademik Yılı Akademik Biniş Giyme Töreni düzenlendi.

ALKÜ’de 2019-2020 yılında akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri için biniş giyme töreni düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda bu yıl ilki düzenlenen törene ev sahibi olarak katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın yanı sıra AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, AK Parti Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, ALKÜ Genel Sekreteri Emre Çalışkan, Hayırsever İş İnsanı Ali Bal, dekanlar, akademisyenler ve aileleri katıldı.

“HER ZAMAN ÜNİVERSİTEMİZİN YANINDAYIZ”

10 Profesör, 14 Doçent, 24 Doktor Öğretim Üyesi Akademisyenin, Akademik olarak unvanlarını yükseltmeye hak kazandıkları törende söz alan AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, sözlerine Rektör Kalan’a başarılar dileyerek başladı. Aydın konuşmasının devamında; “Slaytta izlediğimiz Cikcili’ye yapılacak olan Mevlüt Çavuşoğlu Kampüsü’nü görünce dedim işte o zaman üniversite olacağız. Gerçi her üniversite böyledir önce bir şehir içinde kurulur daha sonra geniş bir kampüsü olur. Orayı da seçerken tabi ki de bizim takım kaptanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber orayı mı yapsak diye konuşulduğunda tamam dedik kampüsü bulduk Cikcili’de ki saha olsun Alanya’nın en güzel yeri. İnşallah kısa süre içinde yapılırsa daha da iyi olacak. Dış İşleri Bakanımızın olmasıyla Alanya bu konuda çok şanslı” dedi. Törende bulunuyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın; “Burada olmaktan çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum özellikle unvan alan hocalarımızda şimdiden hayırlı olsun temennilerimi dile getiriyorum. Her zaman üniversitemizin yanındayız hep beraber inşallah hem fiziksel olarak gelişecek hem de iyi öğrenciler yetiştirerek Üniversitemizin adını her zaman yukarlarda tutacağız” diyerek sözlerine son verdi.


“GÜÇLÜ BİR AKADEMİK KADRO HEDEFİNDEYİZ”

Ardından salonda bulunanlara hitap eden Rektör Kalan sözlerine ALKÜ’nün bugünlere gelmesinde önemli payı bulunan hayırsever iş insanlarına teşekkür ederek; “Sayın Bakanımızın nezdinde Merhum İsa Küçülmez’i rahmetle anarak, Sayın Rafet Kayış, Sayın ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ve Sayın Ali Bal’a şükran ve saygılarımı sunarım” dedi. Üniversitelerin güçlü bir akademik kadro hedefiyle araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve üretilen bilgiyi ülkenin yararına kullanmayı amaçlayan ve en önemlisi nitelikli insan gücü yetiştiren kurumlar olduğunu ifade eden Rektör Kalan sözlerine şöyle devam etti: “Biz de ALKÜ ailesi olarak bilimsel araştırmaların, özgün ve nitelikli yayınların çoğalması, edinilen bilgilerin ürün ve hizmete dönüşebilmesi gayreti içindeyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu yüzyılda ve coğrafi koşullarda bilimsel araştırma çalışmalarında nitelikli ve yetkin insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bizler bu önemin farkında olarak edinmiş olduğumuz birikim ve deneyimi öğrencilerimize aktarma, üniversitemize ve ülkemize hizmet etme sorumluluğunu taşımaktayız”

Göreve geldiği kısa sürede planlanan ve hayata geçirilen projelerinden kısaca bahseden Rektör Kalan, “Üniversitelerin bölgesel kalkınmada sosyo-ekonomik açıdan önemi elbette yadsınamaz. Bilimsel ve kültürel faaliyetlerinin yanında üniversiteler bulunduğu bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmekle de mükelleftir. Bu doğrultuda Eğitim ve Araştırma Hastanesi vizyonu açısından da önemli bir yere sahip olan kalp merkezinde son aşamaya gelinmiştir. Yine ek olarak; Alanya Sağlık Turizmi Derneği ile ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin işbirliği kapsamında, “Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi” ile üniversitemizde kurulması kararlaştırılan “Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Eğitim Merkezi” ile “Sağlık Turizmi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin hayata geçmesi çalışmalarımız arasındadır. Alanya’mıza katmak istediğimiz bir diğer kalıcı hizmet ise Alanya Kalesi’nde Cumhurbaşkanlığına bağlı, üniversitemiz ile işbirliği içerisinde Selçuklu Araştırma Merkezi’nin kurulmasıdır. 2013 yılı itibariyle bir devlet politikası haline gelerek TÜBİTAK tarafından desteklenen yapılar haline gelen Teknoloji Transfer Ofisini Üniversitemiz bünyesinde oluşturma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yine bir diğer çalışmamız Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynaklarının öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Kariyer ve Girişimcilik Koordinatörlüğü’dür” dedi.

Rektör Kalan “Siz değerli öğretim elemanlarımızdan beklentimiz sadece eğitimci kimliğinizin değil, araştırmacı kimliğinizin de öne çıkmasıdır. Gerçekleştireceğiniz hem ulusal hem de uluslararası projelerle Üniversitemizin ve Türkiye’mizin mevcut çıtasını daha ilerilere taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sözlerime son verirken akademik yolculuğunuzda kazandığınız unvanlarınızdan dolayı değerli Hocalarımızı buradan tebrik ediyor takım ruhuyla, çalışma coşkusu ve aşkının, karşılıklı sevgi ve saygının her geçen gün artmasını temenni ederek hepinize başarılar diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından ilk olarak Rektör Kalan, profesörlük unvanına hak kazanan ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’ya binişini giydirdi. Tören, akademik unvan kazanan öğretim üyelerine binişlerini giydirilmesi ve ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 21:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83