ALKÜ'lü akademisyenler TRT'ye konuştu

ALKÜ’lü Akademisyenler, “Madde Bağımlılığı” ve “Sürdürülebilir Turizm” konularında TRT Antalya Radyosu’na açıklamalarda bulundu.

ALKÜ'lü akademisyenler TRT'ye konuştu
TRT Antalya Radyosu Akdeniz’in Sesi programının Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) uzmanlarına olan ilgisi devam ediyor. Birer gün arayla iki farklı konuda ALKÜ’yle canlı yayın bağlantısının kurulduğu programda,ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Maytalman madde bağımlılığı konusuna değinirken, Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Çevirgen de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 3. Turizm Şurası’nda alınan kararlar sonrası ilk olarak ALKÜ’de gerçekleştirilen “Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm: Tam Zamanı” konusunda TRT Antalya Radyosu’na açıklamalarda bulundular. 

“REKTÖRÜMÜZ TURİZMİ DESTEKLİYOR”

ALKÜ Turizm Fakültesi’nin 2016 yılında kurulduğunu ve hali hazırda bin 100 öğrencisinin bulunduğuna dikkat çeken Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Çevirgen, Alanya’nın Turizm öğrencileri için laboratuvar görevi gördüğünü söyledi. Turizm Fakültesi’nde mevcut durumda iki bölümün olduğuna ve yeni bölümlerinde yakın zamanda açılacağını ifade eden Çevirgen, “Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, turizme ve Turizm Fakültesi’ne ciddi destekler veriyor” dedi. Çevirgen, “Üniversitemiz turizm konusuna çok önem veriyor. Tabi Akdeniz’de veAlanya’da olduğumuz için öncelikli alanlarımızdan birisi olarak geçiyor. Bu nedenle çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Yeni gelişen üniversiteyiz. Bir taraftan sosyal etkinlikler yapıyoruz diğer yandan da yoğun faaliyetlerde bulunuyoruz” diye konuştu.

“ALANYA TURİZM ÖĞRENCİLERİ İÇİN BULUNMAZ NİMET”

Turizm öğrencilerinin gelişimi için sektörel işbirliği kurulduğunu ifade eden Çevirgen, “Biz de öğrencilerimizin özellikle sektörle işbirliği anlamında onları geliştirmeye çalışıyoruz. Alanya’mızın şöyle bir özelliği de var; Alanya bizim için ve Turizm bölümü için özellikle bir laboratuvar görevi görüyor. Öğrencilerimize iş olanağını sunuyor, bunun kapılarını açıyor. Öğrencilerimiz hem okuyup hem de kariyerlerine erken başlamak gibi bir imkânı bulmuş oluyorlar. Bu nedenle de hem okuyup hem de çalışma imkânı sunuyor. Alanya o nedenle çok önemli. Öğrencilerimiz bu yönüyle burada mutlular. Şehir olarak da bir öğrenciye güzel imkânlar sunuyor. O nedenle öğrenciler şanslılar diye düşünüyorum” 

“TURİZM TOPARLANMAYA GİRDİ”

Turizm açısından güzel gelişmelerin yaşadığına değinen Çevirgen, “Turizm Fakültesi en çok tercih edilen bölümler içerisinde yer alıyor. Son yıllarda tabi turizm olayında malum bütün sektörlerde olduğu gibi Türkiye’nin yükselişine rağmen bir kriz yaşadı. Dolayısıyla bu biraz tabi öğrencilerimizin morallerine yansıdı. Ama toparlanma sürecine de girildi. Bu konuda Turizm Bakanlığımızda güzel bir adım attı. Daha öncede yapılmış olan turizm şuralarının üçüncüsü gerçekleştirildi. Bu konuyu tabi bütün paydaşlarıyla; akademiyle, eğitimle, sektörle herkesi bir araya toparlayıp güzel çalışmalar yaptı. Yani bir yol haritası belirleme anlamında iyi oldu. Daha iyi olacak."

“3. TURİZM ŞURASI SONRASI İLK ADIMI ALKÜ’DE ATTIK”

Turizm sektörü dünyada önemli olduğu gibi Ülkemizde de önemli hizmet sektörlerinden bir tanesi. Kalkınma için sürdürülebilir turizm dediğimiz olay aslında, sürdürülebilir kalkınma projelerinin bizim sektörde uygulamalarıdır, yansımasıdır. Tabi kalkınma politikaları, sürdürülebilir politikalar belirlenmeden, burada bir mesafe alınmada, turizmde sürdürülebilir gelişme sağlamak çok mümkün görünmüyor. Bu içinde bulunduğumuz yıl için BM’nin kalkınma için sürdürülebilir turizmi öne çıkartması, kalkınmada bunun önemini göstermesi açısından çok önemli bir gelişmedir. Bu bütün dünyada hem kalkınmayı arttırmak hem de bunun politikalara yansıması anlamında önemli bir gelişmedir. Biz de buna kayıtsız kalmamak için kurumsal sorumluluğumuzu da yerine getirmek için “Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm: Tam Zamanı” panelini yaptık. Turizm Şurası’ndaki başlıklardan birisi sürdürülebilir turizm ve destinasyon olarak karşımıza çıkmıştı. Bu konuyu bizde ilk defa bir başlatalım öncülük edelim hem de bu yılın önemine dikkat çekelim diye böyle bir etkinliği düzenlemiş olduk” dedi. 

“ALANINDA UZMAN KİŞİLER KATILDI”

Hem alanında uzman kişilerle işbirliği içinde olduklarını hem de öğretim üyeleri yetiştirdiklerini belirten Çevirgen, “Bu konferansı Turizm Fakültesi olarak TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ALTİD Başkanı Burhan Sili ile beraber organize ettik. Konuşmacımız, İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu’ydu. Bu hocamız iklim değişikliği, Akdeniz Bölgesi için değerli bilgiler paylaştı. Güzel sonuçlar çıktı. Değişik yönleri ile Akdeniz turizminin geleceğini konuşmuş olduk, gelecekle ilgili düşünceler ortaya çıktı. Bundan bütün turizm camiası faydalanacaktır.Bizim tabi lisans eğitimi yanında yüksek lisans ve doktora eğitimimiz de var burada. Rektör  beydaha yeni müjdesini verdi. YÖK’ten onay alındı, Resmi Gazetede de yayınlandıve Turizm Araştırma Merkezimizi (TURAM) kurduk. Yani bu merkezle birlikte bölgede güzel projelerde gerçekleştirmek istiyoruz. Sadece eğitim veren bir kurum değil, bölgeyle bütünleşen ona da katkılar sağlayan bir araştırma merkezi de oluşturduk. Ciddi anlamda projeler yapıp bölge ve Türk Turizmi için öğrencilerimizle birlikte çalışacağız. Yurtdışı bağlantılarımızı geliştiriyoruz. Erasmus ve diğer bağlantılarımızı hızla iyileştiriyoruz. Her geçen gün imkânlarımız ve yapacaklarımız artıyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 15:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83