ALKÜ'lü öğrenciler dünyayı dolaşıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri Erasmus ve Mevlana programları ile dünyayı dolaşıyor.

ALKÜ'lü öğrenciler dünyayı dolaşıyor
ALKÜ İşletme Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü Erasmus ve Mevlana programları bünyesinde yaptığı çok sayıda antlaşmaların dışında, düzenlediği Uluslararası Ekonomik Araştırmalar (ECONALANYA) ve Uluslararası Gıda ve Tarım Ekonomisi (AGECONALANYA) konferansları ile yurtdışındaki tanınırlığını her geçen gün artırıyor.

Ekonomi ve Finans Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Elifnur Meral ve 3. Sınıf öğrencisi Rahmi Çay, AGECONALANYA 2018 konferansının katılımcılarından olan Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Anar Hatamov’un davetlisi olarak, 14-28 Temmuz 2018 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Gence şehrinde düzenlenen Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri konulu Birinci Uluslararası Yaz Okulu Programına katıldılar. ADAU Uluslararası Yaz Okulu Programı Türkiye’nin de içinde yer aldığı; 11 ülkeden (Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Beyaz Rusya, Azerbaycan, Polonya, Özbekistan, Kazakistan, İran, Çin, Rusya) 34 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
“ÜLKEMİZİ VE ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL ETTİM”

Birinci Uluslararası Yaz Okulu Programına katılan Ekonomi ve Finans Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Elifnur Meral bulunduğu süre içerisindeki deneyimlerine değinerek, ”Azerbaycan’da ülkemizi, üniversitemizi, ALKÜ Ekonomi ve Finans Bölümünü temsil etme fırsatı buldum. Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü ve organizasyonu düzenleyen değerli hocalarım sayesinde bu programda edindiğimiz değerli bilgilerin yanında Azerbaycan’ın en güzel Şehirlerinden biri olan Gence ’de tarihi, muhteşem mimarisi ve doğal güzelliği bir arada görme ve gezme fırsatımız oldu. Ülkenin ekonomisi ve ekonomisine yön veren önemli şirketlerin 7/24 üretim yapan fabrikalarında üretim hattını yakından gözlemleme ve oradaki değerli çalışanlar sayesinde sorularımıza yanıt bulma fırsatı bulduk. Başta bu programa katılırken benden yardımlarını esirgemeyen ALKÜ Ekonomi ve Finans Bölümü hocalarıma, bu yaz okulunu düzenleyen Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesindeki hocalarıma, orada bizimle ilgilenen tüm çalışanlara ve birlikte bu programa katıldığım tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.
"GÜZEL DENEYİMLER EDİNDİM"

Aynı programa katılma başarısı gösteren Ekonomi ve Finans Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Rahmi Çay da, “Azerbaycan'a ulaştığım ilk günden bu yana çok güzel deneyimler edindim. Birçok arkadaş ve değerli insanlar tanıdım. Azerbaycan halkı çok candan ve çok misafirperver. Kaldığımız süre boyunca her şeyimizle eksiksiz ilgilendiler. Burada 11 ülkeden birçok insanla yakından iletişime geçme fırsatım oldu. Sıkı dostluklar edindim. 11 ayrı ülkeyi de o ülke vatandaşlarının dilinden öğrenme fırsatı bulduk. Ekonomileri, dansları ve yiyecekleri hakkında bilgi sahibi oldum. Farklı kültürler tanıdığım içinde ayrıca mutlu oldum. Azerbaycan Aqrar Üniversitesi’nden çok değerli öğretmenlerle bir araya geldik. Türkiye - Azerbaycan ilişkilerini birde onlardan duyma şansımız oldu. Birçok eğitim konferansına ve seminerlerine iştirak ettik.

Bu etkinlikte bulunduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Emeği geçen herkese özellikle bu fırsatı bana tanıyan ALKÜ Ekonomi ve Finans bölümü hocalarımdan Prof. Dr. Harun Uçak, Dr. Öğr. Üyesi Yakup Arı ve Dr. Öğr. Üyesi Sezin Zengin Farias Martinez ‘e etkinliği düzenleyen Azerbeycan Aqrar Üniversitesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

ALKÜ Ekonomi ve Finans Bölümü yönetimi, bölüm öğrencilerinin Erasmus ve Mevlana gibi uluslararası değişim programları haricinde birçok farklı uluslararası akademik deneyim fırsatına sahip olduklarını belirttiler. Bölüm tarafından düzenlenen uluslararası etkinliklerle öğrencilere dünyanın önde gelen üniversitelerinden birçok bilim insanı ile tanışma fırsatı buluyor. Bu etkinliklerde kurulan bağlantılar ile öğrencilerin yurt dışında birçok akademik eğitim olanağı bulduklarını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 10:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83