ALKÜ'nün bilimsel çalışmaları EXPO’da

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), EXPO 2016 Antalya’da ziyaretçiler ile buluşuyor.

ALKÜ'nün bilimsel çalışmaları EXPO’da

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), bilimsel alanlarda gerçekleştirdiği çalışmaları EXPO 2016 Antalya’da ziyaretçilerine tanıtıyor. Bu bağlamda 10 Ekim 2016 tarihinde açtığı stant yoğun ilgi görüyor. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karaardıç yönetimindeki akademik ekip, gerek yapılan bilimsel araştırmaları hakkında; gerekse ziyaretçiler tarafından yöneltilen ALKÜ’nün gelecek hedeflerine yönelik soruları cevaplıyor. 

banner111
Uluslararası alanlarda büyük başarılara imza atan Karaardıç, kurulan bu stant sayesinde ALKÜ adına gerçekleştirdiği çalışmaları ilgilenen ziyaretçilerine anlatıyor. ALKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Karaardıç’ın,  İsviçre Sempach Kuş Araştırma Enstitüsü ile uluslararası işbirliği kapsamında dünyada ilk defa yapılan araştırması ön planda olmak üzere farklı çalışmaların poster ve fotoğraf sergisi ALKÜ Standında ziyaretçilerine tanıtılıyor. Dünyada bu alanda son teknolojik ürün olan “Geolocator” cihazının Akkarınlı Ebabil kuşlarına takılarak göç yolculukları, kışlama alanları ve göç süreleri belirlenen çalışma hakkında hazırlanan posterler ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. ALKÜ Standı’nı inceleyen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği konuların başında araştırmalarda kullanılan ve yaklaşık 1 gram olan “Geolocator” cihazının teknik özellikleri, kuşların yolculuk güzergâhları ve konaklama alanları gibi başlıklar geliyor.
Bir aylık bir süre için açılması planlanan ALKÜ Standı gösterilen ilgi nedeniyle EXPO 2016 Antalya’nın kapanış tarihi olan 31 Ekim 2016’ya kadar açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83