ALKÜ'nün kardeş konukları

Kardeş ülke Azerbaycan Milli Meclisi'nin Milletvekilleri, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti.

ALKÜ'nün kardeş konukları

 ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Alanya Caz Günleri sebebiyle Alanya’da bulunan Azerbaycan Milli Meclisi'nin Milletvekilleri Ganire Paşayeva, Musa Qasımlı, Nizami Jafarov, Azeri Gazeteci-Televizyoncu Etibar Babayev, Alanya Belediye Meclis Üyeleri Melike Nazifoğlu ve Mustafa Toksöz’ü makamında kabul etti.

banner111
Samimi bir havada gerçekleştirilen ziyarette Haydar Aliyev'in; "İki Devlet Bir Millet" sözlerinden yola çıkılarak iki ülkenin ebedi dostluğuna parmak basıldı. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva; yıllardır süre gelen dostluğun devam etmesinin, iki ülke gençleri arasında bu bilincin daha da fazla yaygınlaştırılıp yerleştirilmesine bağlı olduğunu ifade etti.
Gerek stratejik gerek kültürel birliktelik açısından kardeş iki ülke gençlerinin birbirini iyi tanımalarının milli birlik ve beraberliğin devam etmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Ganire Paşayeva, “ Bunun için üniversitelere çok iş düşüyor. Yılda bir ya da iki kere Azerbaycan ile ilgili tanıtıcı ve bilgilendirici çeşitli etkinlikler düzenlenebilir. Bilimsel ve kültürel programlarla iki ülkenin dostluğunun ileriki nesillere aktarımı için çok önemlidir.”dedi.
Rektör Pınarbaşı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “ Dost ve Kardeş Ülke Azerbaycan’dan Uluslararası Alanya Caz Günleri sebebiyle gelen değerli konuklarımızın bizleri de unutmayarak ziyaret etmesi beni gerçekten çok mutlu etti.” Diye konuştu.
Her yıl ALKÜ’de Hocaali Katliamı ile ilgili anma etkinliklerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı; “Bu seneki etkinliklerimizde sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.” Dedi.
Öğrenci ve Öğretim Üyelerimiz ile Azerbaycan’daki üniversiteler arasında gerçekleştirilecek karşılıklı kültürel ve bilimsel faaliyetler ile her iki ülkenin gençlerinin birbirleri ile kardeşlik bağının daha da kuvvetleneceğini ifade eden Rektör Pınarbaşı, bunun için ellerinden gelen her türlü desteğin verileceğini söyledi.
Ziyarette heyet tarafından Rektör Pınarbaşı’na Azerbaycan tarihine ait iki kitap hediye edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 17:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83