ALKÜ REKTÖRÜNDEN GAZİPAŞA İÇİN İLK ADIM

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Gazipaşa’daki öğrencilerin barınma sorununu çözmek için Gazipaşa’da çalışmalara başladı.

ALKÜ REKTÖRÜNDEN GAZİPAŞA İÇİN İLK ADIM

 Uluslararası standartlarda bir üniversite kurarak ülkenin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girme hedefiyle yola çıkan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), öğrencilerin barınma sorununu çözmek istiyor. Gazipaşa’ya her yıl eğitim görmek için gelen öğrencilerin en büyük sorunları arasında ise barınma sorunu ilk sırada geliyor. Bu doğrultuda çalışmalara başlayan ALKÜ Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Rektör Yardımcısı Fatih Gültekin, Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nda eğitim görmek için ilçeye gelen öğrencilerin barınma sorununun ortadan kalkması için Gazipaşa’da arazi keşfine çıktı. Gerçekleştirilen keşif çalışmalarına Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Antalya Bölge Müdürü Mustafa Sabri Ak, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özer Demir katıldı.

banner111
ARAZİ KEŞFİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; birinci önceliklerinin üniversitedeki mevcut durumun tespit edilerek eksiklerin tamamlanması olduğunu söyleyen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, bu bağlamda merkez kampüste çalışmaların yanı sıra ilçelerdeki meslek yüksekokullarında da çalışmalar sürdürüldüğünü dile getirdi. Rektör Pınarbaşı, öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi öncelikli konular arasında olduğunu belirterek, “Hem Gazipaşa’da hem Akseki’de fark ettik ki en büyük eksiğimiz öğrencilerimizin kalacağı yurt binası. Bu amaçla bugün bir araya gelmiş bulunuyoruz. Amacımız bir yurt yeri tespit edip sonraki süreçte KYK Bölge Müdürlüğümüzün desteği ile burada bir yurt binası yapıp öğrenci sayımızı arttırmak. Bu vesileyle bizlere her türlü desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın KYK Bölge Müdürümüze ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

GAZİPAŞA'YA FAKÜLTE YAPILMASINI DEĞERLENDİRİYORUZ

Gazipaşa’da bir fakültenin açılmasına yönelik sorulan bir soruya ise Rektör Pınarbaşı; Gazipaşa’nın büyümeye çok müsait bir ilçe olduğunu belirterek, ilçenin gerek turizmde gerek de tarımda yakın zamanda büyük gelişmeler göstereceğine inandığını ve bu bağlamda ileriki zamanlarda buraya bir fakültenin de açılabileceği yönünde açıklamada bulundu. Bu konuyu değerlendirdiklerini aktaran Rektör Pınarbaşı, İnsan ve Toplum Bilimleri gibi bir fakülte kurulmasına yönelik ilgili planlamaların yapılacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 18:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83