ALKÜ REKTÖRÜNDEN MÜJDELİ HABERLER

Kampüs için Cikcilli'deki arazinin tahsisinin bitmek üzere olduğunu belirten Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, 4 yeni fakültenin de müjedesini verdi.

ALKÜ REKTÖRÜNDEN MÜJDELİ HABERLER

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya basınını iftar programında ağırladı.

banner111
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve eşi Meryem Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde Alanya Basınına iftar daveti düzenlendi. Diamond Hill Resort Otel'de düzenlenen programa Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve AGC Yönetim Kurulu Üyeleri, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Kazim Develioğlu, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hülya Kartal, Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Fatih Özdemir, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Hakan Bütün, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkan Vekili Hasan Kaya, Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Ümit Kuzkaya, ALKÜ personeli ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

İftar programı öncesinde basın mensuplarına üniversitenin gelişimi ve çalışmaları hakkında brifing veren Rektör Pınarbaşı, hedefledikleri noktaya hızlı adımlarla ilerlediklerini belirtti. Bunun için yoğun çalışmalar sürdürdüklerini vurgulayan Rektör Pınarbaşı, 2016 yılı itibariyle ALKÜ bünyesine yeni kazanımlar olacağını aktararak ALTSO Meslek Yüksekokulu binasının iki ya da üç ay içerisinde tamamlanacağını ve Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi binasının da yıl sonuna kadar bitirilmesini beklediklerini ifade etti.

CİKCİLLİ KAMPÜSÜ KONUSUNDA MÜJDE 

Çiçeği burnunda bir üniversite olunmasına rağmen zirveye tırmanma hedefiyle eğitimin kalitesini artırarak bilimsel çalışmalara önem verdiklerini, aynı zamanda da alt yapı ve bina eksiklerinin giderilmesinin gayretiyle heyecan ve özveri ile çalıştıklarını dile getiren Rektör Pınarbaşı; Cikcilli Bölgesinde inşa edilmesi planlanan kampus alanı ile ilgili müjdeli haberler verdi. "Kampusumuzun yapılacağı alan ile ilgili ön tahsis işlemleri bitti sayılır. Bunu ilk defa burada açıklıyorum. Çok kısa zaman içerisinde araziyi alacağız inşallah. Şu an işlemler bakanlık imzasında.”diyerek basın mensuplarına konuyla ilgili müjde veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı konuşmasının devamında bu bölgenin üniversite için harika bir konuma sahip olduğunu ve herkesin okumak isteyeceği bir kampus inşa edeceklerini belirtti.

ALKÜ’YE 4 FAKÜLTE DAHA 

Hâlihazırda dört fakülte ile eğitime devam edildiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı; “Dört yeni fakülte olan Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi’nin de kurulmasına YÖK tarafından onay verildi. Bakanlar kurulu onayından sonra böylece fakülte sayımız da iki katına çıkmış olacak. Ayrıca ALTSO Turizm MYO ve Sağlık Hizmetleri MYO’nun açılması onaylandı. Bu yüksekokullara da önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacağız inşallah. Böylece üç olan MYO sayımız beşe çıkmış oldu.” Dedi.

Rektör Pınarbaşı basın mensuplarına üniversite hakkında verdiği brifingde bilişim alt yapısını da en üst düzeyde kurmaya çalıştıklarını ifade etti. Birçok üniversitede kullanılan “Proliz” isimli öğrenci otomasyon sisteminin üniversite bünyesine kazandırdıklarını dile getiren Rektör Pınarbaşı; “Yeni kayıt döneminde öğrenci kayıtları ile not girişleri artık bu program üzerinden yapılacak.” Dedi.

Rektör Pınarbaşı; Her geçen yıl öğrenci sayısında da artış olacağını söyleyerek hem fiziki hem de sayısal olarak büyümenin tüm hızıyla devam edeceğini vurguladı.

Brifingin ardından, oluşturulan yeni yönetim kadrosunu da tanıtan Rektör Pınarbaşı; “Göreve getirdiğimiz Daire Başkanlarımız ile uyum içinde çalışarak hedeflediğimiz noktaya en kısa zamanda geleceğiz inşallah.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 17:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83