ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi yeni öğrencilerini arıyor

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi bu yıl 2 bölüme yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi yeni öğrencilerini arıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi2018 – 2019 eğitim öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü ile Antrenörlük Eğitimi Bölümlerine öğrenci alımı yapacaktır. Bu doğrultuda ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi 2018 – 2019 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavı kılavuzu üniversitenin web sayfasında yayınlanmıştır. (https://spor.alanya.edu.tr/ctrcms/media/9/tmp/duyuru/sbf-klavuz-2018.pdf).

Online ön kayıtların 31 Temmuz 2018 tarihinde başladığı sınavlara son kayıt tarihi 5 Ağustos 2018’dir. Başvurmak isteyenler https://spor.alanya.edu.tr adresinden ön kayıtlarını yapabilirler.Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’ne 55, Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne de 70 öğrencinin alınacağı fakülteye giriş sınavlarında sporcu özgeçmişine de puan verilmektedir.

13-14 Ağustos 2018 tarihlerinde ALKÜ spor salonunda yapılacak yetenek sınavlarına Antrenörlük Eğitimi Bölümü için en az 150,000 TYT puanı alan, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü için ise liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylardan ve milli sporculardan en az 180 TYT puanı, diğer alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylardan 200 TYT puanı alan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Ayrıca bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mentalretardasyon) ile yaygın gelişimsel bozukluklar (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Aspergersendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozuklukları olan engelli adaylar da başvuru yapabilecekler ancak onların değerlendirilmeleri ve sınavları ayrı yapılacaktır.

Özel Yetenek Sınavında bitirme zamanının elektronik bir süre ölçerle belirlendiği ve yedi farklı istasyondan oluşan beceri–koordinasyon testi uygulanmaktadır. (https://spor.alanya.edu.tr/duyuru/spor-bilimleri-fakultesi-ozel-yetenek-sinav-kilavuzu)
Bu test sonunda adayların aldıkları zaman puanı ile TYT, OBP ve eğer varsa sporcu özgeçmiş puanı da eklenerek yapılan hesaplamaya göre bir sıralama yapılacak ve sıralama sonunda girmeye hak kazanan adayların kayıtları alınacaktır. Kayıt yaptırmayanların yerine ise yedeklerden alım yapılarak kontenjan tamamlanacaktır.

banner111

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra çeşitli eğitim kurumlarında öğretmen ve antrenör olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, spor federasyonları ve kulüplerinde, fitness ve SPA merkezlerinde, sporcu eğitim merkezlerinde ve belediyelerin spor birimlerinde görev alabilmektedirler. Ayrıca Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri uzmanlık eğitimi aldıkları branşta Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Antrenör Eğitim Yönetmeliği uyarınca 3. kademe antrenör diploması da alabilmektedirler.

ALKÜ yeni kurulan bir üniversite ve fakülte olmasına rağmen Voleybol, MuayThai, Triatlon, Kick Boks, Futbol, Salon Futbolu, Basketbol branşlarında turnuvalara katılmış ve bu organizasyonlarda birçok başarılara imza atmıştır. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018, 16:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83