ALKÜ ve AÜ'nden AFAD protokolü

ALKÜ ve AÜ'nden AFAD protokolü
Antalya Valiliği, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzaladı.

İş birliği protokolü, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan tarafından Antalya Valiliğinde düzenlenen tören ile imzalandı. Törende, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Antalya İl Müdürü Fevzi Timur’da hazır bulundu. Protokol “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında her iki kurum arasında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin iş birliklerini kapsıyor. ALKÜ, AÜ ve Antalya Valiliği arasında imzalanan protokol ile üniversite personeli ve öğrencilerine afet anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili eğitim verilmesi planlanıyor.

ALKÜ, AÜ VE STK’LAR DESTEK VERECEK
İki üniversitenin rektörlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, “İçişleri Bakanlığımızca 2021 Yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Bu kapsamda afet eğitimi ile ilgili farkındalık çalışmaları yapılacak. Bunun için üniversitelerimizin desteklerini istedik. İki üniversitemize de bizlere vereceği destek dolayı teşekkür ederim. Türkiye ne yazık ki afetin çok yoğun olduğu bir ülke. Özellikle deprem noktasında. Dolayısıyla tüm ülkemizi ilgilendiren bir durum” şeklinde konuştu.

“SORUMLULUK ALMAK GÖREVİMİZ”
Misafirperverliğinden dolayı Vali Yazıcı’ya teşekkür eden Rektör Kalan, sorumluluk almaktan hiçbir şekilde çekinmeyeceklerini ifade ederek, “Toplum olarak afet durumlarında neler yapılmasına dair ne kadar bilgili olursak can ve mal kaybımızı önleyebiliriz. Bu önlemleri anlatmanın en iyi yolu ise eğitimden geçiyor. 2021 Yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı da bu amaçla ilan edildi. Bizde elimizi taşın altına koyduğumuzu bu protokol ile mutabakat altına almış olduk. İnşallah çalışmaların sonucunda güzel bir yol kat edeceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2021, 23:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83