ALKÜ ve TÖMER'den Türkçe eğitimi

23.11.2017 Tarihli 30309 sayılı Resmi Gazete ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan ALKÜ-TÖMER (Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) ilk dersine 2 Nisanda başlayacak.

ALKÜ ve TÖMER'den Türkçe eğitimi
Yabancı uyruklu öğrenciler ile Alanya’da yaşayan yabancı uyruklu her yaştan vatandaşlara ve çocuklara Türkçe eğitimi verilecek kursun son başvuru tarihi 27 Mart. Alanya’da akademik anlamda akademisyenler tarafından verilecek ilk Türkçe kurs olma özelliğini taşıyan ve ALKÜ TÖMER’de başlayan Türkçe Öğretim Kursu, altı kurdan (A1, A2, B1, B2, C1 ve Akademik Türkçe) oluşacak.

Okuma, dinleme, yazma, dil bilgisi ve konuşma eğitim içeriğinde gerçekleştirilecek kurslar çerçevesinde sivil toplum kuruluşları ile de çeşitli protokoller imzalandı. “Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu” ile bu bağlamda bir protokolün imzalanmasının ardından Yunus Emre Enstitüsü’ne de ALKÜ TÖMER tarafından protokol teklifinde bulunuldu.

Kurslara ilişkin ALKÜ TÖMER tarafından yapılan açıklamada; “Kurs süresince kursiyerlerin gelişimini izlemeye yönelik izleme sınavları yapılacak olup; kurs sonunda da kurs bitirme sınavı yapılacaktır. Eğitim programında en az %70 devam zorunluluğu aranır. Bu şartı sağlayamayan adaylar kurs bitirme sınavına giremez. Kurs Bitirme Sınavı 100 (yüz) üzerinden değerlendirilerek 60 (Altmış) ve üzeri alan adaylar başarılı sayılır. Devam şartını sağlayamayan katılımcılar kurs bitirme sınavına giremez ve bu katılımcılara herhangi bir belge düzenlenmez. Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylara eğitim programının bitiminden sonra kurs bitirme belgeleri/ başarı belgeleri/sertifikaları teslim edilir” ifadelerine yer verildi. Kurs bitiminde eğitimlerini başarıyla tamamlamış yabancılara “Türkçe Eğitimi Verebilir” Sertifikasının da verileceğinin vurgulandığı açıklamada ALKÜ TÖMER tarafından ileriki süreçte yaz kampı ile YDS, YÖKDİL ve İngilizce kurlarının da açmasının planlandığı belirtildi.

Adaylar, ALKÜ Eğitim Fakültesi TÖMER Birimine yapılacak başvurular için başvuru koşulları, ücretlendirme ve başvuruda istenilen belgeler ile ilgili detaylı bilgilere https://tomer.alanya.edu.tr/ internet adresinden ulaşabilirler.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 09:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83