ALKÜ'ye 58 bin Euro hibe edildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Erasmus Öğrenci ve Personel Hareketliliği 2017 yılı Yükseköğretim Kurumları Proje Başvuru sonuçlarına göre ilk defa başvuruda bulunduğu programdan önemli destek sağlayarak yeni kurulan birçok üniversiteyi geride bıraktı.

ALKÜ'ye 58 bin Euro hibe edildi
Öğrenci Hareketliliği kapsamında Türkiye Ulusal Ajans’tan üniversitenin aldığı Öğrenim Hareketliliği Hibesi 22.600 Euro ve Staj Hareketliliği Hibesi ise 15.850 Euro olarak gerçekleşti.

Personel Hareketliliği kapsamında ise ALKÜ’ye verilen Ders Verme Hareketliliği Hibesi 3.400 Euro ve Eğitim Alma Hareketliliği Hibesi ise 7.150 Euro olarak gerçekleşti.

Üniversitenin 2017 yılı Kurumsal Destek Hibesi ise 9450 Euro olurken, toplam hibe miktarı 58.450 Euro’yu buldu.

Bu konuda açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı “Yurt dışı üniversiteler ile yaptığımız çok sayıda Erasmus anlaşmalarının bir sonucu olarak başvurumuzun ilk yılında Ulusal Ajans’tan önemli miktarda destek almamız bizi memnun etmiştir. Böylece çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanımız eğitim ve staj için yurtdışına gitme imkanı bulacaktır. Yaptığımız anlaşmalar giderek artmakta olup, önümüzdeki yıl alacağımız hibe miktarlarının daha da artacağına inanıyor, bu konuda emeği geçen ALKÜ birimleri yetkililerine ve Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 17:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83