ALKÜ'ye ilk mevlana öğrencileri geldi

ALKÜ'ye ilk mevlana öğrencileri geldi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 'nin ilk Mevlana Değişim Programı öğrencileri eğitime başladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) kurulduğu 2015 yılından itibaren ilk defa bu yıl Mevlana Değişim Programı Kapsamında 5 farklı ülkeden 16 öğrenciyi ağırladı. ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi 2019- 2020 Eğitim – Öğretim yılının Güz Dönemine önemli bir başarı ile başladı. Geçen yıl ilk kez bir Free Mover (Serbest Dolaşım) Programı öğrencisi bir tane de Erasmus Programı öğrencisini ağırlayan ALKÜ bu sene başta Rusya (7) olmak üzere Kosova (1), Kazakistan (3), Kırgızistan (3) ve Ürdün’den (2) toplam 16 öğrenciyi ağırlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Geçen yıl Erasmus Programı ile gelen öğrenci sayısının da bu sene 6 katına çıkması ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin emeklerinin meyvesini vermeye başladığının bir işareti olarak görüldü. Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Leyla Harputlu, uluslararasılaşmayı hedefleyen üniversitemiz için bu gelişmelerin oldukça olumlu olduğunu ve sayıların her yıl ikiye katlanmasının hedeflendiğini belirtti.

İKİLİ ANLAŞMA SAYILARI İKİYE KATLANDI

Geçen yıl 15 olan Mevlana Programı ikili anlaşma sayısı uzun gayretler neticesinde bu yıl 30’a çıkarıldı. Protokol imzalanan ülkelere Arnavutluk, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Rusya ve Ukrayna gibi önemli ülkelerin isim yapmış köklü üniversiteleri de eklenerek programın kapsamı genişletilerek Mevlana Programı daha da cazip hale getirildi. Benzer şekilde Erasmus Programındaki ikili anlaşma sayısı da 25’ten 50’ye çıkarıldı. ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı sorumlusu Öğr. Gör. Koray Kaya, Avrupa ve dünya ülkeleri tarafından Erasmus Değişim Programı kadar iyi bilinmeyen, Türkiye Yükseköğretim Kurumu merkezli bir değişim programı olan Mevlana Programı ile ikili anlaşma yapmanın sanılanın aksine kolay olmadığını, üniversitelere tek tek bu programın detaylı bir şekilde tanıtılması gerektiğini vurgulayarak yapılan çalışmanın ALKÜ’nün uluslararası bir üniversite olma hedefine hizmet ettiğini ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artmasına yardımcı olduğunu belirtti.

ORYANTASYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

ALKÜ’nün İşletme, Ekonomi ve Finans, Turizm İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Makine Mühendisliği gibi çeşitli programlarına kayıtları gerçekleştirilen (16) Mevlana ve (6) Erasmus öğrencileri için Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda bir oryantasyon eğitimi düzenlendi. Alanya'ya ilk kez gelen bu öğrencilerin kentimize, üniversitemize ve bölümlerimize daha kolay uyum sağlaması amacıyla düzenlenen bu eğitimde öğrencilere Alanya ve ALKÜ hakkında detaylı bilgiler aktarılırken karşılaşabilecekleri zorlukları aşmaları için de; bankacılık işlemlerinden sigorta işlemlerine, ulaşımdan sosyal hayata kadar pek çok konuda bilgi alışverişi yapıldı. Öğrencilerin birbirleri ile de kaynaşması için çeşitli oyunlar oynandı ve başlangıç seviyesinde Türkçe eğitimi ile hem keyifli hem de eğitici bir program gerçekleştirildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 17:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83