ALKÜ'yü gururlandıran başarı

ALKÜ'yü gururlandıran başarı
Alanya, İtalya merkezli ve her yıl dünyada farklı bir şehirde düzenlenen Commedia dell'Arte Günleri’nin başkenti oldu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Serdar Aslan, dünyada her yıl başka bir şehrin başkentliğinde düzenlenen ve bu yılda Alanya’nın başkent olarak seçildiği Commedia dell'Arte Günleri’ne üst üste katılım sağlayan tek Türk oldu. Ayrıca Aslan, Commedia dell'Arte Günü 2021 yılı başkentinin Alanya Belediyesi ve Alanya Belediye Tiyatrosunun katkılarıyla, Alanya olarak seçilmesini sağladı.

ESERLERİ KENDİNE ÖZGÜ BAKIŞ AÇISIYLA YORUMLADI
Commedia dell'Arte Günleri kapsamında çeşitli sergiler aracılığıyla birçok alanda başarılı işlere imza atan Aslan, 15. yüzyılın ortalarından 18. yüzyılın ortalarına kadar etkili olan İtalyan sokak tiyatrosu Commedia dell'Arte'nin Pulcinella, Arlecchino, Brighella, Zanni, Il Capitano, Il Dottore, Pantalone, Bauta ve Zanni isimli karakterlerini kendine özgü bakış açısıyla seramik heykel ve illüstrasyonları yorumladı. Aslan'ın Pulcinella adlı eseri, Viterbo şehrinde kurulacak olan Commedi dell'Arte Müzesi koleksiyonunda yer alacak.

ALANYA, COMMEDİA DELL’ARTE GÜNLERİ BAŞKENTİ SEÇİLDİ
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle Alanya’daki etkinliklerin çevrimiçi olarak gerçekleşecek olmasından dolayı buruk bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Aslan, “Türkiye’yi bu alanda 8’inci kez temsil eden tek Türk olmak benim için başka bir gurur. Bu yıl Alanya sanatın başkenti oldu ama etkinlikler pandemi tedbirleri gereği çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Merak eden vatandaşlarımız sergimizi, @sanalaiye instagram sayfasından takip edebilir” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2021, 16:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83