'ALKÜ'yü İbradı'ya bekliyoruz'

Hayırsever İş Adamı Yaşar Duru, ALKÜ’nün İbradı’ya yüksekokul açması için Rektör Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti.

'ALKÜ'yü İbradı'ya bekliyoruz'

 Alanya’nın Devlet Üniversitesi ALKÜ için çevre ilçelerden gelen yüksekokul açılma talepleri giderek artıyor. Gündoğmuş’tan sonra bu kez de Antalya’nın bir diğer ilçesi olan ve 17. Yüzyılda Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde Alaiye’ye bağlı “Kaza-i İbradı” olarak geçen, ilçeden gelen İbradı heyeti, Rektör Pınarbaşı’ndan İbradı’ya okul açmalarını ve ALKÜ’yü ilçelerinde görmek istediklerini söyledi. 

banner111
ALKÜ Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, Hayırsever İş Adamı Yaşar Duru, Büyükşehir Meclis Üyesi Serdal Çavuşoğlu, Ak Parti İbradı İlçe Başkanı Sedat Güzel, Duru Firması Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Duru, İbradı Önceki Belediye Başkanı Nuri Üstün ve Orman Mühendisi Nabi Duru katıldı. 

REKTÖR İBRADI’YA DAVET EDİLDİ

İbradı’nın eğitime önem verdiğini ifade eden Hayırsever İş Adamı Yaşar Duru, “İbradı’ya bir okul yaptırmak istiyoruz. Arazi tahsisi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sizi bu yüzden İlçemize davet ediyorum” dedi. 
İbradı’dan gelen heyetin davetine icap edeceğini ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Bizler ülkemizin her yeri gelişsin istiyoruz. Bizler ilçelerde okuyan öğrencilerin sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Bu yüzden öğrencilerin barınma sorununu çözecek yurdunda yapılması gerekiyor. Bu şartlar sağlanırsa biz de daha rahat hareket ederiz. Davetinize icap edip ziyaretinize geldiğimizde gerekli incelemeyi yapıp, şartların uygun olduğuna kanaat getirirsek, gereken desteği veririz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2016, 18:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83